News Flash:

Tort cu ciocolata si floricele

21 Ianuarie 2013
1399 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 gr ciocolata neagra
60 gr floricele de porumb
3 linguri cocos
3 linguri miere
150 gr fructe confiate (papaya, merisoare, stafide)
100 gr marshmallow taiate bucati mici
15 linguri frisca lichida
1 varf de lingurita cuisoare macinate
1 lingurita de scortisoara
50 gr biscuiti amaretti (sfaramati)

Glazura:

100 gr ciocolata alba + 5 linguri frisca lichida
100 gr ciocolata cu lapte + 10 linguri frisca lichida
fructe confiate
jeleuri

Mod de preparare:

Floricelele de porumb se amesteca cu cocosul, fructele confiate, marshmallow, mierea si mirodeniile. Ciocolata se topeste la microunde apoi treptat se adauga cate o lingura de frisca pana se omogenizeaza. Se toarna peste floricele si se amesteca foarte bine.
Intr-un castron rotund punem o hartie de copt (o puteti uda putin sa se lipeasca de peretii castronului), se pune compozitia si se preseaza foarte bine. La final se presara biscuitii.
Se da la frigider pt cca 30 min, pana se intareste. Dupa ce sa intarit, se rastoarna usor pe o farfurie.

Se pregateste glazura de ciocolata cu lapte. Se topeste la microunde, apoi se adauga treptat frisca lichida. Se toarna peste blatul de floricele si se niveleaza. La fel se procedeaza si cu ciocolata alba, si se decoreaza dupa imaginatie.

Tort cu ciocolata si floricele pregatit de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata neagra cocos miere fructe confiate papaya merisoare stafide
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

3122 viz    0 com
2969 viz    0 com
2212 viz    0 com
3103 viz    0 com
3635 viz    0 com
1694 viz    0 com
9204 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1797 (s) | 23 queries | Mysql time :0.027771 (s)