News Flash:

Tort cu ciocolata si crema de cafea

12 Noiembrie 2014
3220 Vizualizari | 1 Comentarii
Indiferent cat de sofisticate sau practice sunt torturile cumparate din cofetarii, nicio reteta, oricat de rafinata ar fi, nu se compara cu tortul cu blaturi si creme facute in casa, care iti aduc aminte de gustul copilariei tale! Descopera o reteta simpla, dar delicioasa de tort in doua straturi, cu gust garantat ca la mama acasa!

Ingrediente pentru tortul cu blat si crema de cafea:

Pentru blat:
6 linguri de faina
1 lingurita de praf de copt
6 linguri de zahar
6 oua
3 linguri de ulei
1 fiola esenta de vanilie

Pentru crema:
3 linguri de lapte
115 g unt nesarat, moale
1 lingurita extract de vanilie
700 g zahar pudra
1 1/2 lingurite de ness (cafea instant)
120 g ciocolata neagra (de menaj)

Mod de preparare:

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu sare si adauga apoi zaharul. Mixeaza-le pana se formeaza o pasta densa, ca pentru bezele. Freaca galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie, apoi toarna totul peste albusuri. Amesteca faina cu praful de copt si incorporeaz-o treptat in amestecul de ingrediente umede, cu miscari circulare, de sus in jos.

Imparte compozitia in doua. Ia doua forme de tort cu diametrul de 22 cm. Asaza fundul unei forme pe hartie de copt si decupeaza circumferinta acestuia, apoi asaz-o in interior, dupa ce ai uns-o cu putin unt sau ulei. Toarna jumatate din aluat si baga-l la cuptor, timp de 30 de minute, la foc mediu. Procedeaza la fel si cu cealalta portie de aluat.

Daca vrei un blat mai gros si mai inalt, pe care sa il tai in doua, coace-l intr-o forma de 24 de cm. Dupa ce blaturile s-au copt, scoate-le si pune-le la racit, pe un gratar. Le poti lasa chiar si cateva ore la frigider, inainte sa montezi tortul.

Intre timp, prepara crema de cafea: amesteca nessul cu vanilia si doua linguri de lapte intr-un bol mic. Separat, freaca untul si zaharul cu mixerul. Intre timp, topeste ciocolata la microunde sau bain marie. Adauga ciocolata topita si amestecul de cafea peste unt si amesteca-le bine cu mixerul, pana se incorporeaza toate ingredientele. Adauga si restul de lapte, pentru a subtia crema si a o modela mai usor.

Montarea tortului: Daca ai facut doua blaturi, asaza prima bucata pe un platou de tort si toarna 1/4 din crema de cafea.

Asaza celalalt blat peste glazura si imbraca tortul cu restul de crema, avand grija sa pastrezi o parte si pentru decor.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort ciocolata tort cafea retete tort prajituri desert retete
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027872 (s)