News Flash:

Tort cu ciocolata in straturi

29 Decembrie 2014
2432 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
150 gr pudra de cacao
600 ml apa clocotinda
360 gr unt moale
600 gr zahar fin
2 lingurite extract de vanilie
6 oua la temperatura camerei
360 gr faina cu agent de crestere
2 lingurite praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare

Pentru umplutura:
250 gr unt moale
500 gr zahar fin si cernut
200 gr ciocolata neagra + cateva bucatele
2 lingurite extract de vanilie
2 linguri lapte

Mod de preparare:

Blat:
Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius, greseaza 3 tavi cu putin unt si presara niste faina. Apoi amesteca apa cu pudra de cacao pana obtii o compozitie pufoasa, dupa care las-o la racit. Amesteca faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Mixeaza untul cu zaharul ca sa fie pufos. Adauga vanilia, apoi ouale, pe rand, omogenizand dupa fiecare. Dupa aceea pune faina. Amesteca usor si incorporeaza si cacaoa.
Imparte compozitia in tavi si baga-le in cuptor pentru 35 de minute sau pana cand blatul trece testul cu scobitoarea. Lasa blatul sa se raceasca in tavi, iar dupa vreo 20 de minute, rastoarna-l usor pe un gratar.

Umplutura:
Topeste ciocolata la bain-marie. Mixeaza untul cu zahar pana se face o crema pufoasa, adauga ciocolata, omogenizeaza, apoi laptele si vanilia. Mixeaza la viteza medie ca sa obtii o compozitie spumoasa.

Asamblare:
Pune un blat pe un platou, intinde umplutura pe el, acopera-l cu al doilea blat, pune iarasi umplutura, apoi al treilea blat si restul de umplutura.
Pentru decor foloseste putina ciocolata rasa.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

torturi tort ciocolata prajituri desert retete revelion
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1688 (s) | 23 queries | Mysql time :0.023121 (s)