News Flash:

Tort cu ciocolata alba

14 Aprilie 2014
1568 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua
1 pahar mic de smantana
4 pahare faina alba de grau
1/2 pliculet praf de copt
100 gr fulgi nuca de cocos
1 pahar lapte de migdale
1 lingura extract de vanilie
2 linguri zahar (eu am pus putin, ca sa se simta mai bine vanilia si cocosul, dar voi adaugati cat va place)
1 praf de sare

Pentru crema:
400 ml frisca lichida
200 gr ciocolata alba
2-3 linguri lapte

Optional:
zeama din compot sau sirop de care doriti pentru insiropat blatul

Pentru decor:
50 gr fulgi de migdale
visine decongelate sau din compot
flori comestibile (toporasi in cazul meu)

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru blat se aseaza intr-un bol incapator si se bat bine cu mixerul (fie se amesteca toate odata, fie se adauga intai lichidele, dupa care se incorporeaza apoi solidele). Aluatul obtinut este curgator, dar nu foarte fluid. Se ia o tava rotunda (a mea are 18 cm diametru), se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu faina. Aluatul se toarna in tava astfel pregatita si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu (180 grade Celsius) pana trece testul scobitorii.
Blatul se lasa la racit in tava, iar abia dupa racirea completa se scoate cu grija din tava si taie in trei pe orizontala, obtinandu-se 3 foi.

Intre timp se prepara crema: intr-un bol se bate frisca foarte bine si se da la rece. Se topeste ciocolata pe baie de aburi, impreuna cu 2-3 linguri de lapte, pentru omogenizare. Se lasa ciocolata la racit, pana ajunge la temperatura camerei, dupa care se incorporeaza in frisca rece .
Se trece la asamblarea tortului: in forma de tort cu inel detasabil se aseaza prima foaie de blat, se insiropeaza (daca se doreste), se adauga crema, apoi a doua foaie de blat+ sirop,+crema+ blat+ foarte putina crema deasupra (atentie: se pastreaza putina crema si pentru imbracat tortul)
Se da tortul la congelator pt. 30 minute, dupa care se scoate cu grija inelul detasabil din jurul tortului si se aseaza pe un gratar.

Se imbraca tortul cu restul de crema, dupa care se aplica fulgi de migdale pe toata suprafata. Se decoreaza cu visine decongelate (sau din compot) scurse bine si cu flori comestibile, ca doar e primavara! Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Tort cu ciocolata alba recomandat de Adnia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tort tort ciocolata retete ciocolata
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1948 (s) | 34 queries | Mysql time :0.028674 (s)