News Flash:

Tort cu ciocolata

23 Iulie 2012
9975 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

100 g de ciocolata neagra
200 g de faina
150 ml ulei de floarea soarelui
200 g de zahar
2 oua mari
6 linguri de pudra de cacao
100 g de smantana
esenta de vanilie, dizolvata intr-o lingura de apa fierbinte
o lingura de cafea instant
cateva patratele de ciocolata amaruie pentru decor

Pentru glazura:

100 g de unt
85 g de zahar
75 g de cacao
1-2 linguri de lapte

Mod de preparare:


Pregateste o tava rotunda cu pereti detasabili, cu diametrul de 23 de centimetri. Unge tava si imbrac-o cu pergament pentru copt. Incinge cuptorul la 140C. Amesteca uleiul cu ciocolata rupta in bucatele si incalzeste amestecul pana ce se topeste ciocolata. Amesteca si lasa sa se raceasca.

Pune pe rand in amestecul de ulei si ciocolata, zaharul, smantana, ouale pe rand si cafeaua dizolvata, apoi esenta de vanilie. Omogenizeaza totul bine cu mixerul. Adauga faina, combinata bine in prealabil, cu cacao si amesteca pana ce aluatul devine uniform.

Toarna aluatul in forma pregatita si coace tortul timp de 50 de minute - o ora pana creste putin si devine elastic la atingere. Cand este gata, se scoate din tava si sa lasa pe un platou sa se raceasca complet. Blatul este umed si pufos, asa ca nu trebuie insiropat. Dar daca vrei o poti face. Foloseste un sirop simplu sau unul preparat cu putin suc si coaja de portocala.

Pentru glazura, bate intr-un castron untul moale, impreuna cu zaharul, pana devine spumos. Adauga cacaoa si laptele, si bate pana devine cremos. Cand blatul este bine racit, intinde glazura si rade ciocolata. Lasa-l la rece pentru o ora-doua apoi poate fi taiat.

sursa: ziare
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ciocolata neagra faina zahar oua smantana cafea instant unt cacao lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2901 viz    0 com
1164 viz    0 com
2626 viz    0 com
2345 viz    0 com
4136 viz    0 com
2356 viz    0 com
1206 viz    0 com
2119 viz    0 com
2373 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1901 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033935 (s)