News Flash:

Tort cu castane si alune

11 Ianuarie 2013
2141 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

370 g castane coapte decojite
470 ml lapte
170 g migdale prajite si tocate marunt
130 g unt nesarat
5 oua (separat albusul de galbenus)
140 g ciocolata amaruie tocata in bucati
100 g zahar
zahar pudra

Mod de preparare:
 
Pune laptele la incalzit intr-o oala pe foc mediu. Cand aproape da in clocot ia-l de pe foc si adauga castanele. Acopera oala si lasa-le sa stea asa timp de 30 de minute pentru a se inmuia.
Scoate castanele din lapte si toca-le in bucatele potrivite. Apoi amesca-le intr-un bol cu ciocolata si migdalele. Incinge cuptorul la 180C si unge cu o lingura din untul pregatit, o forma rotunda cu pereti detasabili cu diametrul 24-25cm. Aseaza la baza ei o hartie de copt unsa tot cu unt.
 
Bate restul de unt cu 50g zahar cu un mixer pana cand devine ca o crema. Adauga galbenusurile pe rand si bate cu mixerul dupa fiecare. Apoi adauga amestecul cu castane si ciocolata si incorporeaza bine. Bate cu mixerul si albusurile pana cand devin o spuma tare. Adauga treptat cele 50g de zahar ramase. Spuma de albusuri trebuie incorporata treptat in amestecul pregatit anterior cu castane. Toarna aluatul in tava si coace-l la cuptor timp de 50-60 de minute sau pana cand trece testul scobitorii.
 
Lasa prajitura sa se raceasca in tava inainte sa o scoti. Pudreaz-o cu zahar inainte de servire. Poti adauga si cateva lingurite de frisca langa ea, daca doresti.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

lapte migdale prajite unt nesarat oua ciocolata amaruie zahar oala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1772 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026899 (s)