News Flash:

Tort cu capsuni si lavanda

2 Mai 2012
2923 Vizualizari | 0 Comentarii
Tort cu capsuni si lavanda
Ingrediente:

200 gr capsuni
3 lingurite rase de lavanda
6 oua
6 linguri de zahar
esenta de vanilie
1 lingurita rasa praf de copt
3 linguri ulei
putin unt pentru uns forma
50 gr ciocolata pt. decor (o topiti la microunde, intr-un castronel de sticla)
zahar vanilat pt. pudrat
sirop de afine pentru insiropat

Mod de preparare:


Ouale se separa, albusul se bate spuma adaugand treptat cate o lingura de zahar. Galbenusul se amesteca cu uleiul si se toarna peste albusul spuma ca o bezea. Se adauga praful de copt, lavanda, vanilia, iar la final se incorporeaza usor faina.
Tava pentru copt se unge cu unt, se tapeteaza fundul cu hartie de copt, apoi se toarna compozitia. Deasupra se preseara 100 gr capsuni taiate bucatele, si se da la cuptor cca 35-40 min incins in prealabil. Se face si testul cu betisorul. Cand nu s-a luat nimic pe betisor si blatul e rumen, e gata.
Il lasam sa se raceasca, apoi il insiropam cu cateva linguri de sirop de afine, ornam cu ciocolata topita, si deasupra asezam cateva felii de capsuni, apoi pudrati cu zahar vanilat.
Tort cu capsuni si lavanda pregatit de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

capsuni lavanda oua zahar ulei unt ciocolata microunde zahar vanilat
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1854 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035512 (s)