News Flash:

Tort cu capsuni si crema de vanilie

14 Iunie 2013
3945 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
240 g faina
240 g zahar
120 g ulei de floarea-soarelui
un praf de sare
2 pliculete zahar vanilat
16 g praf de copt

Pentru crema de vanilie:
6 galbenusuri
6 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri amidon alimentar
1 litru lapte
o fiola esenta vanilie

Mod de preparare:

Blat:
Am mixat bine zaharul vanilat, zaharul normal si ouale, pana ce ouale s-au deschis la culoare, am adaugat treptat uleiul continuind mixarea. Faina cernuta, impreuna cu praful de copt, le-am adaugat cite un pic, cite o lingura..., amestecind cu mixerul incontinuu, iar cu adaugarea ultimei lingure de faina, am adaugat si sarea. Intr-o tava destul de mare, aproape cit cea de la aragaz, pe care am tapetat-o cu hirtie de copt, am rasturnat compozitia si in cuptorul preincalzit la 160 de grade, am copt blatul timp de 30 de minute. Scos din cuptor, l-am lasat sa se raceasca bine (adica pina a doua zi, cind am asamblat tortul).

Crema de vanilie:
Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam faina si amidonul si amestecam totul bine. Incalzim intre timp laptele, dupa care incepem sa adaugam cate un pic, adaugam si sucul de ananas si vom obtine compozitia asta. Cine nu are suc de ananas, poate folosi lapte, deci cantitatea de lapte va fi de 500 ml.
Aprindem aragazul si punem vasul pe foc, invartind mereu cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca, dam la foc mic pana compozitia se ingroasa. Inchidem aragazul, adaugam esenta de vanilie, amestecam din nou, acoperim cu o folie transparenta sa nu se usuce crema si lasam la racit. Crema asta o folosesc la rulade, torturi, prajiturele.

Asamblare:
Am taiat blatul in trei, am stropit usurel cu un pic de coca cola, dar poate fi lasat asa, pentru ca e foarte fraged, deci nu are nevoie sa fie insiropat, am pus un strat de crema, felii taiata de capsuni, blat, crema, capsuni si am terminat cu blat, crema de vanilie pe tot tortul, l-am lasat la frigider peste noapte, apoi l-am acoperit cu frisca lichida pe care am mixat-o impreuna cu un plic de zahar vanilat. Crema nu am pus-o toata in si deasupra tortului. Am decorat la final.

Tort cu capsuni recomandat de Daniela.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina galbenusuri amidon alimentar esenta vanilie blat asamblare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

XXXX  | #230
ha?! cate retete sunt? suc de ananas? ce cantitate de lapte pentru crema?
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1709 (s) | 23 queries | Mysql time :0.034393 (s)