News Flash:

Tort cu capsuni si crema de unt

31 Mai 2016
1667 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
5 linguri de faina
5 oua
1 varf de cutit praf de copt
5 linguri de zahar

Pentru crema:
200 gr unt minim 80%grasime
500 ml lapte
6 linguri amidon
100 gr zahar
1 plic zahar vaniliat

Pentru insiropat:
50 gr zahar
150 ml apa
4-5 capsuni
(puteti decora cu frisca sau, in cazul meu, 100 gr ciocolata + 100 ml smantana pentru frisca)

Mod de preparare:

Mai avem nevoie de 500 g capsuni.

Pentru inceput preparam crema: punem amidonul intr-o craticioara apoi adaugam treptat laptele si amestecam mereu pana se omogenizeaza. Punem si zaharul, amestecam si apoi punem cratita sau oala la foc mic. Amestecam mereu pana se ingroasa ca o budinca. Nu va faceti probleme cat timp lasati crema pe foc, nu se taie pentru ca nu contine galbenus de ou.

Cand crema de lapte s-a ingrosat suficient (asa cum am scris ca si o budinca) oprim focul, adaugam zaharul vaniliat si lasam sa se raceasca. Ca sa se raceasca mai repede pentru ca afara e destul de cald punem oala intr-un vas cu apa rece.

Pana se raceste crema preparam blatul; mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana acesta se topeste, apoi galbenusurile unul cate unul. Scoatem mixerul din functiune si adaugam treptat faina ametsecata cu praful de copt, amestecand cu o paleta de lemn peste cap.

Coacem la 170 grade Celsius, timp de 15 min. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca putin apoi il scoatem din forma. Cand este rece il taiem in trei.
Pana se raceste blatul preparam siropul, terminam crema de facut si preparam glazura.

Pentru sirop punem apa cu zaharul si capsunile zdrobite la foc mic. Lasam sa dea in clocot 1 minut si apoi stingem focul. Lasam siropul sa se raceasca (eu nu am mai pus capsuni doar apa cu zahar).
Pentru glazura punem intr-o craticioara smantana lichida pentru frisca si adaugam ciocolata rupta bucatele. Punem amestecul la foc mic si amestecam mereu cu un tel pana se omogenizeaza. Tragem cratita deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru crema adaugam untul putin cate putin untul in crema de lapte si mixam bine. Obtinem o crema fina si pufoasa.
Capsunile le spalam bine le scurgem bine si le taiem feliute.
Asamblam tortul; blat insiropat, jumatate din crema, capsuni taiate felii, blat insiropat, cealalta jumatate de crema, capsuni taiate felii, blat.
Deasupra turnam ciocolata topita cu frisca ( nu va prostiti ca mine si asteptati sa se intareasca bine (puteti sa o puneti la frigider) altfel curge toata in tava. Deasupra punem fructe. Bagam tortul la rece 3 ore si apoi taiem cu un cutit trecut prin apa calda.

Deasupra turnam ciocolata topita cu frisca nu va prostiti ca mine si asteptati sa se intareasca bine ( puteti sa o puneti la frigider) altfel curge toata in tava).

Reteta de tort cu capsuni ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort capsuni tort unt crema unt tort rapid
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

4382 viz    0 com
8464 viz    0 com
12531 viz    0 com
1296 viz    1 com
11510 viz    0 com
4229 viz    0 com
4474 viz    2 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1933 (s) | 34 queries | Mysql time :0.025608 (s)