News Flash:

Tort cu capsuni si branza

14 Martie 2013
1619 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
8 linguri faina
4 oua
4 linguri apa
8 linguri zahar
4 linguri ulei
1 praf de copt
1 lingurita miere
1 pliculet ceai de capsuni

Pentru crema:
250 gr capsuni
500 branza proaspata de vaci
1 zahar vanilat
4 linguri zahar
1 plic gelatina

Pentru decor:
100 gr capsuni
1 plic gelatina
250 ml frisca

Mod de preparare:

Galbenusurile se freaca bine cu 4 linguri de zahar, apa si uleiul dupa care se adauga praful de copt stins cu putina zeama de lamaie. Albusurile impreuna cu 4 linguri de zahar de bat spuma dupa acre se amesteca cu compozitia anterioara si se incorporeaza treptat faina. Se toarna intr-o tava unsa cu putin unt sau ulei si se da la cuptor, foc potrivit cca 30 min. dupa care se lasa la racit. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si se amesteca cu branza, zaharul si pliculetul de zahar vanilat. Capsunii de taie bucatele mici si se amesteca si ei cu branza.
Blatul se taie in 3 si se insiropeaza cu putin ceai de capsuni indulcit cu miere. Peste fiecare blat se aseaza crema de branza si capsuni. Pentru decor taiem capsunii bucatele, ii asezam pe tort si preparam gelatina conforma instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in loc de apa folosim putin ceai rosu. Odata preparata se adauga pe tort peste capsuni. Se orneaza de asemenea si cu frisca batuta cu zahar dupa gust.

sursa: sfatulparintilor
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina oua apa zahar ulei miere crema capsuni zahar vanilat gelatina
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1828 viz    0 com
2554 viz    0 com
1338 viz    0 com
1642 viz    0 com
1285 viz    0 com
2439 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1643 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025168 (s)