News Flash:

Tort cu cafea si bezea

22 Februarie 2013
2461 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
 
Pentru blat:

100 gr faina
6 oua
50 gr unt
175 gr zahar
70 gr cacao

Pentru crema:

500 ml lapte
500 gr smantana
1 baton de vanilie
6 galbenusuri
40 gr amidon
125 gr zahar
 
Pentru bezea:

50 ml apa
3 albusuri
180 gr zahar
1 lingurita esenta de cafea
 
Mod de preparare:
 
Pentru blat, amesteca ouale si zaharul. Incorporeaza treptat si faina si cacaoa, apoi untul usor topit. Toarna totul intr-o tava si da la cuptor pentru 30 de minute.
Pentru crema, fierbe laptele cu batonul de vanilie. Separat, amesteca galbenusuruile cu zaharul si amidonul. Toarna laptele fiert peste galbenusuri si amesteca continuu, pana crema se ingroasa. Adauga apoi smantana si amesteca bine.
Pentru bezea, fierbe apa cu zaharul. Bate bine galbenusurile si adauga-le peste zahar. Amesteca bine si adauga si esenta de cafea.
Taie blatul in doua, unge cu crema si imbraca tot tortul in bezea. Lasa apoi la racit timp de 30 de minute. Tortul de bezea si cafea se serveste cu un pahar de vin.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat faina oua unt zahar cacao crema lapte smantana galbenusuri amidon apa
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1813 viz    0 com
1646 viz    0 com
1804 viz    0 com
3737 viz    0 com
4107 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1742 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026765 (s)