News Flash:

Tort cu brownie si caramel

17 Decembrie 2013
6249 Vizualizari | 1 Comentarii
Ingrediente:

350g batoane ciocolata cu alune, arahide, nuci
sirop de ciocolata
sirop de caramel
240ml smantana pentru frisca (30%grasime)
270g unt de arahide
100g zahar
220g crema de branza moale
1 portie aluat brownie
60ml lapte

Mod de preparare:

Pregateste 1 brownie, iar cand e gata si s-a racit, taie-o in doua foi. Intre timp, amesteca laptele cu crema de branza si untul de arahide cu un mixer. Incorporeaza smantana pentru frisca.

Asamblare:
Tapeteaza baza si peretii unei tavi (cu pereti detasabili) cu diametrul de 20cm cu hartie de copt. Pune la baza o foaie de brownie. Toarna peste blat putin sos caramel si putin sos de ciocolata, apoi cu 1/3 din batoanele de ciocolata tocate in bucati mici. Adauga peste ele jumatate din cantitatea de crema de branza amestecata cu unt de arahide.

Continua adaugand urmatorul blat de brownie, apoi putin sos de ciocolata si caramel, 1/3 din batoanele de ciocolata si restul restul de crema de branza cu unt de arahide. Baga la congelator pana cand se intareste bine

Cand e gata de servire desprinde peretii tavii, indeparteaza hartia de copt de pe marginile tortului si toarna deasupra lui putin sos coaramel si de ciocolata. Decoreaza cu restul batoanelor de ciocolata tocate marunt.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Ina  | #1118
Reteta e incompleta. In primul rand ce e ala sau aia brownie si cum se prepara si ce fel de crema de branza? Cica branza moale, dar de care? Mascarpone sau branza de vaca? Dati-mi careva un raspuns
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1676 (s) | 34 queries | Mysql time :0.030669 (s)