News Flash:

Tort cu branza de vaci si decorat cu fructe

14 Noiembrie 2016
2212 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6686 RON (0.0000)
USD: 4.0026 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

Pentru blat:
5 linguri faina
6 oua
6 linguri zahar
1 lingurita ulei
1 lingura cacao de buna calitate
1 varf de cutit praf de copt
1 lingura apa

Pentru crema:
300g branza de vaci
300ml smantana pentru frisca
6 linguri zahar pudra
1 plic intaritor pentru frisca
coaja rasa de la o jumatate de portocala
1 plic zahar vaniliat

Pentru insiropat: sucul de la 2 portocale.

Mod de preparare:

Mai aveti nevoie de fructe pentru ornat, fructe pe care le puteti alege in functie de sezon. Fiind iarna eu l-am ornat cu fructe exotice (mai putin visinele din compot).

Asadar incepem cu blatul care este unul clasic de pandispan. Punem cuptorul pe ventilatie la 160 grade Celsius. Ungem cu putin ulei si tapetam cu faina o tava rotunda cu diametrul de 26cm. Eu nu prea folosesc hartie de copt la formele rotunde deoarece nu iasa blatul perfect rotund.

Separam galbenusurile de albusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Mixam albusurile cu un pic de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si apa si mixam pana acesta se topeste. Apoi punem unul cate unul galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam si lingurita de ulei.

Faina o amestecam cu cacao si praful de copt si o adaugam lingura cu lingura la compozitia de oua, amestecand peste cap cu o spatula de lemn. Turnam compozitia in forma si coacem timp de 25 min. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Infigem o scobitoare in blat si daca iasa curata inseamna ca este gata.

Scoatem blatul si-l punem pe un platou. Pana cand se coace blatul preparam crema. Punem intr-un bol branza de vaci, zaharul pudra si zaharul vaniliat. Frecam cu o lingura de lemn sa se omogenizeze bine. Adaugam si coaja rasa de portocala.
Batem smantana pentru frisca si adaugam plicul de intaritor. Daca smantana nu contine zahar mai adaugati 2 linguri de zahar pudra inainte de a o mixa.

Adaugam lingura cu lingura frisca la branza si amestecam la fel ca la blat peste cap sa ramana compozitia pufoasa. Insiropam blatul, asezam crema, o intindem frumos si apoi punem fructele.

sursa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tort branza aluat tort blat tort crema tort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1780 (s) | 34 queries | Mysql time :0.024421 (s)