News Flash:

Tort cu branza de vaci

29 Ianuarie 2013
3711 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:
 
Pentru blat:

6 oua
6 linguri zahar
5 linguri faina
1 lingura cacao de buna calitate
1 lingura apa
1 lingurita ulei
1 varf de cutit praf de copt
 
Crema:
300 g branza de vaci
300 ml smantana pentru frisca

1 plic intaritor pentru frisca
1 plic zahar vanilat
6 linguri zahar pudra
coaja rasa de la o jumatate de portocala
 
Pentru insiropat, sucul de la 2 portocale.

Mod de preparare:
 
Mai aveti nevoie de fructe pentru ornat, fructe pe care le puteti alege in functie de sezon. Fiind iarna eu l-am ornat cu fructe exotice ( mai putin visinele din compot). Asadar incepem cu blatul care este unul clasic de pandispan. Punem cuptorul pe ventilatie la 160 g C. Ungem cu putin ulei si tapetam cu faina o tava rotunda cu diametrul de 26cm. Eu nu prea folosesc hartie de copt la formele rotunde deoarece nu iasa blatul perfect rotund.

Separam galbenusurile de albusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei). Mixam albusurile cu un pic de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si apa si mixam pana acesta se topeste. Apoi punem unul cate unul galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam si lingurita de ulei. Faina o amestecam cu cacao si praful de copt si o adaugam lingura cu lingura la compozitia de oua, amestecand peste cap cu o spatula de lemn.

Turnam compozitia in forma si coacem timp de 25 min. Pentru mai multa siguranta facem proba cu scobitoarea. Infigem o scobitoare in blat si daca iasa curata inseamna ca este gata. Scoatem blatul si-l punem pe un platou.
 
Pana cand se coace blatul preparam crema. Punem intr-un bol branza de vaci, zaharul pudra si zaharul vaniliat. Frecam cu o lingura de lemn sa se omogenizeze bine. Adaugam si coaja rasa de portocala.
 
Batem smantana pentru frisca si adaugam plicul de intaritor. Daca smantana nu contine zahar mai adaugati 2 linguri de zahar pudra inainte de a o mixa. Adaugam lingura cu lingura frisca la branza si amestecam la fel ca la blat peste cap sa ramana compozitia pufoasa. Insiropam blatul, asezam crema, o intindem frumos si apoi punem fructele.

Tort cu branza de vaci
recomandat de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat oua zahar faina apa ulei crema zahar vanilat zahar pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1478 viz    0 com
1927 viz    0 com
2235 viz    0 com
1926 viz    0 com
1736 viz    0 com
2212 viz    0 com
2827 viz    0 com
6876 viz    0 com
4029 viz    1 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1695 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032165 (s)