News Flash:

Tort cu blat de cozonac

18 Martie 2013
4422 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

blat de cozonac sau puteti prepara voi un blat de tort

Pentru crema:
400 ml frisca lichida
200 ml lapte condensat
100 ml lapte
2 plicuri gelatina
2 linguri de miere
esenta de vanilie
zeama de lamaie dupa gust
razatura de la o lamaie
100 gr ciocolata amaruie

Pentru bezea:
5 albusuri
10 linguri zahar
zeama de lamaie

Mod de preparare:


Se pune gelatina la inmuiat in laptele rece. Laptele condensat se pune pe foc pana devine fierbinte. Nu trebuie sa fiarba. Se adauga mierea, vanilia, se opreste focul apoi gelatina se pune in compozitie si se amesteca pana se dizolva. Se lasa sa se raceasca, si se mai amesteca din cand in cand.

Frisca se bate tare apoi o amestecam cu compozitia de lapte racita si dam la rece pana devine ca o budinca.
Dupa ce sa intarit crema, se imparte in doua parti egale. Una o amestecam cu razatura de lamaie si zeama dupa gust, iar cealalta o amestecam cu ciocolata topita la microunde.
Blatul se taie in parti egale, il insiropati numai daca vreti, eu nu l-am insiropat, si se umple cu crema. Blat- crema de lamaie - blat - crema de ciocolata - blat.

Bezea:
Se mixeaza albusurile bine, apoi treptat se adauga cate o lingura de zahar. Se mixeaza pana albusul ramane pe paletele mixerului. Intindeti albusul pe suprafata tortului, iar daca aveti un arzator, puteti sa ardeti albusul, pentru a-i da o nota maronie.

Tort cu blat de cozonac recomandat de dya.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

crema frisca lichida lapte condensat lapte gelatina miere bezea zahar
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1550 (s) | 23 queries | Mysql time :0.026044 (s)