News Flash:

Tort cu blat de biscuiti si doua creme

19 Martie 2013
4753 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:
 
lapte pentru insiropat biscuitii
biscuiti populari

Pentru crema de ciocolata:
100 gr nuca macinata
2 ciocolate cu lapte sau amarui
500 ml smantana pentru frisca
rom dupa gust
100 gr zahar

Pentru crema de vanilie:
3 galbenusuri
500 ml lapte
1 lingura amidon alimentar (sau faina)
esenta de portocale (sau ce preferati)
50 gr zahar
2 plicuri zahar vanilat sau extract vanilie

Mod de preparare:

Crema de ciocolata:
Intr-un vas punem pe foc smantana pentru frisca, zaharul si ciocolata rupta bucatele. Lasam sa se topeasca ciocolata, adaugam esenta de rom si dam la frigider pentru 3-4 ore sau la congelator pentru 15-20 min. Ca sa scurtam timpul de asteptare putem adauga pe foc doar o parte din smantana si apoi la final cand mixam crema sa adaugam restul. Fiind cantitate mai mica se va raci mai repede. Cand s-a racit, o mixam bine pana obtinem o crema in care adaugam nuca macinata si esenta de rom.

Crema de vanilie:
Punem laptele cu zaharul (si cel vanilat) pe foc, amestecam bine galbenusurile cu amidonul si adaugam peste lapte amestecand mereu sa nu faca cocoloase pana se ingroasa crema. Daca vi se pare crema prea moale mai adaugati amidon (sau faina). La sfarsit adaugam si esenta de portocale sau ce aroma va place (asa mi s-a parut mie ca ar da bine combinatia portocala-rom-ciocolata).
 
Ansamblare:
Intr-o tava am pus un rand de biscuiti insiropati in lapte caldut, un rand de crema, iar biscuiti, iar crema pana se termina cremele si biscuitii. Radem putina ciocolata pentru aspect comercial si dam tortul la rece.

Tort cu biscuiti recomandat de Flori.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat biscuiti populari nuca macinata zahar galbenusuri lapte
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1756 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025680 (s)