News Flash:

Tort cu blat de biscuiti - Gata repede, fara coacere

6 Iunie 2019
932 Vizualizari | 0 Comentarii

Pentru a pregati acest tort de biscuiti, veti avea nevoie de urmatoarele ingrediente: Ingrediente: 400 grame biscuiti, 200-250 ml lapte, 1 lingurita zahar, 1 lingurita esenta de rom. Pentru crema: 3 galbenusuri (din albusurile ramase puteti face o omleta), 2.5 linguri zahar (sau 4 linguri zahar brun), 3 linguri amidon, 320 ml lapte, 1 plic zahar vanilat, 3-4 lingurite esenta de rom, 125 grame unt nesarat (82% grasime), 100 grame ciocolata neagra. Glazura de ciocolata: 70 grame ciocolata + 1 lingurita unt. Pentru ornat: 2-3 biscuiti si ciocolata

Cum se prepara? Cum se prepara crema? Frecam galbenusurile cu zaharul, cu amidonul si adaugam treptat si laptele. Punem pe foc si lasam sa fiarba amestecand pana se ingroasa si devine ca o budinca. Adaugam zaharul vanilat si esenta de rom si luam de pe foc, adaugand untul taiat bucatele. Amestecam pana se topeste untul si lasam sa se raceasca usor dar nu complet. Ciocolata o topim pe baie de aburi si o adaugam cremei de mai sus, omogenizand. Intr-o farfurie, punem treptat laptele in care am adaugat zahar si esenta de rom. Trecem pe rand biscuitii prin lapte si ii asezam in tava. Peste biscuiti intindem un strat de crema apoi urmeaza alt strat de biscuiti inmuiati in lapte, apoi iar crema si tot asa pana terminam biscuitii si crema. Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu untul pe baie de aburi si o intindem pe ultimul strat de biscuiti. Deasupra razuim biscuiti si ciocolata. Daca iti plac fructele, poti adauga bucatele de fructe tocate marunt deasupra… Sau, daca doresti, poti decora cu bucatele de nuca si bombenele pentru decor din comert.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tort biscuiti tort usor retete tort
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1379 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018839 (s)