News Flash:

Tort cu alune si crema de cafea

7 Ianuarie 2013
2449 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru blat:

9 albusuri
300 g nuca
300 g zahar
1 varf de cutit de bicarbonat
coaja rasa de lamaie

Pentru crema:

250 g zahar
9 galbenusuri
250 g unt
1 cana de lapte
1 plic zahar vanilat
6 linguri esenta de cafea

Mod de preparare:

Se bat albusurile cu zaharul, se adauga nucile prajite putin in cuptor si rasnite, se adauga coaja de lamaie rasa si bicarbonatul. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna compozitia in ea, se coace, iar cand este rece se taie in doua pe orizontala si se pune crema. Blatul se insiropeaza cu esenta de cafea.

Crema se prepara astfel: galbenusurile se amesteca bine cu zaharul si se adauga laptele compozitia se pune la foc mic pana se ingroasa (fara sa fiarba). Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga 3 linguri de esenta de cafea. Unul se amesteca cu crema care se pune crema intre blaturi si deasupra.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

blat albusuri nuca zahar crema galbenusuri unt lapte zahar vanilat cuptor
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2242 viz    0 com
1438 viz    0 com
1875 viz    0 com
2064 viz    0 com
1608 viz    0 com
1870 viz    0 com
4866 viz    0 com
2440 viz    0 com
1511 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1687 (s) | 34 queries | Mysql time :0.031991 (s)