News Flash:

Top 7 alimente care previn aparitia cancerului

18 Mai 2012
2979 Vizualizari | 0 Comentarii
Vin rosu
Cercetarile au demonstrat ca exista numeroase alimente cu efect antitumoral care ne apara de cancer. Ciupercile, ceaiul verde si ghimbirul sunt cateva dintre acestea. O dieta bogata in legume, fructe, cereale integrale si limitarea consumului de produse de origine animala reprezinta primele reguli pe care trebuie sa le ai in vedere daca ti-ai propus sa ai grija de sanatatea ta, avertizeaza prof. dr. Pavel Chirila, medic primar boli interne, in cartea recent lansata in colaborare cu cu Cristela Georgescu (absolventa a programului Plant Baise Nutrition, Cornell University, S.U.A) si Madalina Popescu (specialista in imunologie si alergologie clinica) si intitulata "Nu hrani cancerul!"
Iata care sunt alimentele cu efect antitumoral!

1. Ciuperci

Prof. dr. Pavel Chirila sustine ca ciupercile au efect antitumoral datorita principiului numit lentinan "inhiba aromataza, o enzima raspunzatoare de proliferarea neoplazica" si precizeaza in cartea sa ca japonezii, care consuma multe ciuperci, au mai putin cancer la stomac.

Recomandarile specialistului: de preferat la cuptor sau gratar, cu putin ulei de masline presat la rece si condimente. Poti sa le consumi de trei ori pe saptamana.

2. Ceai verde
Este deosebit de util, in special in preventia cancerului, deoarece contine flavone care inhiba dezvoltarea tumorilor maligne. Recomandarile specialistului: se lasa la infuzat 8-10 minute pentru a elibera substantele anticancerigene. Se consuma zilnic, aproximativ 2-3 cani.

3. Curcumina
O gasesti in condimentul numit curry si are rolul de a inhiba dezvoltarea tumorilor si de a distruge celulele canceroase. Recomandarile specialistului: pentru un efect maxim se foloseste impreuna cu piperul.

4. Ghimbir
Are efect antiinflamator si este deosebit de folos persoanelor care urmeaza sedinte de chimioterapie, deoarece elimina senzatia de greata, explica prof. dr. Chirila.

5. Miere de albine naturala
"Contine fructoza, minerale, histamine, enzime, acizi organici", aflam de la prof. dr. Chirila care sustine ca mierea are proprietati antiseptice, cicatrizante si nu irita tubul digestiv. Recomandarile specialistului: inlocuieste zaharul cu mierea de albine naturala. Este foarte important sa nu fie expusa la temperaturi inalte, deoarece devine toxica. Prin urmare, nu pune miere in ceaiul fierbinte, ci asteapta sa se raceasca putin!

6. Peste
Datorita continutului bogat in grasimi bune, pestele este de folos in alimentatia anticancer. Recomandarile specialistului: inlocuieste carnea cu pestele si nu-l prepara prin prajire, ci prin metode usoare (cuptor, gratar, abur).

7. Vin rosu
Potrivit prof. dr. Chirila, vinul contine flavonoide, resveratrol, minerale, enzime, antociani, taninuri care au capacitatea de a scadea colesterolul si de a apara organismul de formarea tumorilor. Recomandarile specialistului: un pahar de vin rosu pe zi este benefic pentru sanatate.

sursa: eva.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Ceai_verde
ciuperci ceai verde curcumina ghimbir peste vin rosu
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1703 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032799 (s)