News Flash:

Top 5 cele mai bune restaurante din lume

18 Iunie 2012
3339 Vizualizari | 0 Comentarii
Cine nu viseaza sa ia masa macar o data in viata intr-unul din cele mai bune sau mai scumpe restaurante din lume? "Mananci ca sa traiesti sau traiesti ca sa mananci?". O vorba veche, din batrani, dar si o intrebare cu talc. Pana la urma, mancatul se rezuma la o actiune simpla sau reprezinta un adevarat ritual?

"Mai intai mancarea, iar apoi restul", spune zicala, chiar daca unii mananca doar ca sa traiasca. Exista unele restaurante unde mancatul nu este o simpla actiune fiziologica, ci o adevarata arta.

Business Insider a alcatuit un top al celor mai bune restaurante si al celor mai apetisante meniuri din lume. Evident, Romania nu figureaza pe harta, chiar daca ne-am fi dorit cu ardoare. Nu-i nimic, poate data viitoare. Pana atunci, iata cele mai bune restaurante din lume:

Restaurant Le Meurice, Paris

Au trecut deja trei ani de cand ghidul Michelin a acordat trei stele unuia dintre cele mai venerate restaurante pariziene. In cinstea acestui eveniment, La Meurice lanseaza un nou meniu, o oda inchinata bucatariei clasice din Hexagon.

Meniul pentru patru persoane include aspic de langusta si spuma de ton cu ulei de masline si de ulei de argan. Clientii care cauta platouri artistic decorate, il pot admira in sala de mese pe bucatarul-sef, Philippe Starck, care pregateste platouri ce reinterpreteaza Palatul Versailles. Patru portii costa 140 de dolari.

La Pergola, Roma

Capitala Italiei nu duce lipsa de resturante de mare clasa, insa, La Pergola le intrece pe toate. Restaurantul, aflat in incinta hotelului Cavalieri, este singurul local italian onorat de celebrul ghid Michelin cu trei stele. De la vinoteca ce contine nu mai putin de 53.000 de sticle si pana la oferta de apa, care are aproape 30 de sortimente, absolut toate detaliile sunt opulente.

Meniul este compus din noua feluri care se bazeaza pe bucataria mediteraneana si consta in orez tras in mandarine, homar cu carpacio, urmate de peste pe cub de sare cu parfum de lamaie si spuma picanta. Dupa, mai ai de degustat porumbel in salsifie (planta stridie), alune de pin si sos de vin Grappa. Toata degustarea ajunge la 275 de dolari.

The Tasting Room, Cape Town, Africa de Sud

Restaurantul The Tasting Room, amplasat in Cartierul Francez din Cape Town este detinatorul unui record absolut: sapte titluri consecutive de cel mai bun restaurant in celebrul Top 50 alcatuit de San Pellegrino. Totul datorita bucatarului-sef, Margot Janse, care combina aromele bucatariei africane cu cea europeana clasica, intr-o maniera inovatoare si mai ales elevata. Nu prea se stie ce iese din bucatarie in fiecare seara, pentru ca meniul este unul surpriza, insa, in trecut, aici se serveau "tigari" de calamar in cerneala proprie, pate de iepure cu usturoi fermentat si napi de Suedia.
La capitolul desert, poti degusta baobab cu pepene verde si chimen dulce. Pentru opt portii, trebuie sa lasi la ospatar 100 de dolari, plus inca 50 de dolari, daca vrei sa bei si vin.


Roberta's Pizza, Brooklyn, SUA

Putini s-ar astepta ca o pizzerie din Brooklyn sa figureze pe o lista a restaurantelor selecte. Totusi, Roberta's Pizza a devenit o legenda printre americani, gratie meniului gustos, dar pazit cu strictete. Cu alte cuvinte, nu prea stii ce vei manca, decat daca te asezi la masa si accepti ce-ti propune bucatarul-sef, italianul Carlo Mirarchi. Iar el serveste cam ce-i trece prin minte in momentul in care ii dai comanda. Totusi, italianul este recunoscut pentru preparate de nota 10, facute din rata de Normandia, friptura Waygu si serbet de nasturel. Printre cele mai noi platouri gasesti paste garganelli cu capra si iarba soricelului. Cinci portii te costa 180 de dolari.

La Terraza del Casino de Madrid, Spania

Celebrul restaurant madrilen El Bulli este inchis, insa chef Ferran Adria inca se exprima in Madrid, unde se ingrijeste personal de meniul din La Terraza, un restaurant care a obtinut in trecut o stea in ghidul Michelin. Panco Roncero, bucatarul-sef de la La Terraza, supravegheaza operatiunile zilnice si se zvoneste ca Ferran Adria, in persoana, verifica felurile de mancare prin bucatarie. Meniurile includ, printre mult altele, bezea din alune de pin, jeleuri din fructe de Lychee si vitel inabusit, cu telina. O seara la restaurant costa 180 de dolari de persoana.

sursa: business24
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1786 (s) | 34 queries | Mysql time :0.034223 (s)