News Flash:

Top 5 branzeturi renumite

14 Mai 2012
4317 Vizualizari | 0 Comentarii
Branza Camembert
Tot mai multi oameni adopata un stil de viata sanatos din care nu lipsesc alimentatia sanatoasa si miscarea fizica. Iar din alimentatia sanatoasa nu poate fi exclusa branza, care este unul dintre cele mai consumate produse la nivel mondial. Exista zeci de mii de varietati de branza care pot fi incluse in alimentatia sanatoasa, insa exista persoane care pot trai toata viata si sa nu fi gustat in viata lor unele dintre cele mai rare din branzeturi. Iata o lista cu cele mai interesante sortimente de branza:

 1. Pecorino – Italia

Acest sortiment a aparut in urma cu aproximativ 2000 de ani in satele din apropierea Romei. In 1884, consiliul local al orasului a interzis comercializarea branzei sarate in magazine astfel incat producatorii s-au mutat in Sardinia. Pecorino este facuta exclusiv din lapte de oaie din Sardinia. Exista cateva varietati ale acestei branze care difera in functie de regiune.

 2. Camembert – France

Camembert si Brie sunt precum fratii, ultimul fiind cel mai in varsta. Ambele sortimente sunt facute din lapte de vaca nepasteurizat. Datorita procesului unic de fabricatie, aceste branzeturi au o textura moale. Iar Camembert este un mic mai moale in interior decat Brie.

Marie Harel, un fermier din Normandia, in Franta a facut branza Camembert in 1791. Auzise de la un preot despre Brie asa ca s-a decis sa creeze propriul sortiment. Aceasta branza se mananca foarte bine cu biscuiti.

3. Gruyere – Elvetia

Gruyere este denumita dupa orasul cu acelasi nume. A fost pentru prima oara fabricata in secolul XII. Bacteriile din aceasta branza produc baloane de dioxid de carbon care ii ofera gaurile caracteristice. Procesul unic de fabricatie ii confera o textura tare si o savoare usor picanta. Gruyere este cel mai bine servita in felioare subtiri, sau alaturi de salate si paste.

 Mascarpone – Italia

Mascarpone este un sortiment care a fost prima oara facut in secolul XVI. Este un produs realizat din 3 straturi de crema, ceea ce inseamna ca are un continut de cel putin 75% grasime unt. Mascarpone este facuta din crema incazita la 85 grade C, la care se adauga acid tartaric. Mixtura este congelata timp de 12 ore. Mascarpone se serveste cel mai bine rece cu un pic de zahar. Sau poate fi folosita ca si crema pe desert.

5. Red Windsor Cheese – Anglia

Este unul dintre putinele sortimente de culoare rosie. Culoare neobisnuita este data de vinul de Bordeaux sau Porto folosit in procesul de fabricatie. Branza are o textura ferma cu dungi de culoare rosie. Are un gust puternic cu o urma de vin. Se serveste cel mai bine cu biscuiti.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Branza_Gruyere
pecorino camembert branza camembert gruyere fabricatie salate paste
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2006 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032312 (s)