News Flash:

Top 5 aditivi pe care ii consumam fara sa vrem

5 Iunie 2012
2057 Vizualizari | 0 Comentarii
Ne ferim tot timpul de ei, citim etichetele produselor, dar degeaba. Aditivii alimentari sunt peste tot. Oricat de mult am vrea noi sa-i evitam, este aproape imposibil. Iata cateva exemple de aditivi alimentari pe care ii consumam fara sa vrem, fara sa stim.

Selac

Toata lumea stie ca selacul se foloseste in industria prelucrarii lemnului. Este o rasina naturala provenita din grasimi animale (mai exact din excrementele unei insecte tropicale – Kerria lacca)  sau obtinuta prin procesare chimica care se foloseste la lustruirea mobilei sau a instrumentelor muzicale. stiai insa ca se foloseste si in alimentatie? Mai exact la prepararea unora dintre jeleuri. Se pare ca “ingredientul” este folosit de unii exportatori si pentru luciul extrem de imbietor al fructelor.

Carbune animal

in mod normal zaharul nu este alb. El este trecut prin mai multe procedee prin care este “decolorat”, iar unii producatori folosesc filtre din carbune animal (provenit din oase de vita uscate la soare).

Carmin

Carminul este o alta substanta naturala. in sensul ca e obtinuta din cochilia unui gandac din natura, asemantor carabusului. Carminul este folosit si in colorarea alimentelor, nu numai la manichiura. Daca azi ai mancat ceva rosu, e posibil sa fi fost de la carmin. Cum se obtine aceasta substanta? Ei bine insectele se expun la soare puternic sau se fierb, apoi se pun la uscat, se transforma in pudra si se baga la cuptor pentru a obtine un maxim de culoare. De obicei ouale acestor insecte au o concentratie mai mare de carmin. Ce se coloreaza cu carmin? Iaurturile, produsele de patiserie etc.

Arome naturale

Pentru ca multi oameni au intrat in isteria alimentatiei sanatoase si sunt atenti la etichete, s-a gasit solutia: distragerea atentiei cu eticheta “Arome naturale”. Cand cumperi un suc de portocale pe care vezi scris “Arome naturale” esti tentat sa crezi ca aromele vin de la portocale. Gresit. Termenul “arome naturale” poate insemna orice. si urina de pisica e naturala. Asa ca nu te relaxa daca vezi o astfel de eticheta. Dimpotriva! stiai ca unele inghetate contin sperma de tap? stiai ca in unele restaurante din Franta, cartofii se prajesc in untura de rata sau de cal? Poate nega cineva aroma naturala?!

Bacteriofage

in Statele Unite a fost aprobata in 2006 utilizarea bacteriofagelor pentru uciderea microbilor din carnea folosita la prepararea hamburgerilor, cremvurstilor si a carnatilor. Mai exact pe carne se pulverizeaza un mix de virusuri bacteriofage care elimina microbii cu potential de risc.

sursa: sfatulparintilor.ro
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

selac carbune animal carmin arome naturale bacteriofage
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1621 (s) | 23 queries | Mysql time :0.028064 (s)