News Flash:

Top 10 trucuri din bucatarie

6 Martie 2012
7257 Vizualizari | 3 Comentarii
Orez ars
1. Ai ars orezul? Pune o bucata de paine alba pe orez si lasa asa in jur de 10 minute, pentru a asorbi mirosul si gustul de ars. Ai grija sa nu imprastii orezul ars atunci cand iei cu lingura din oala.

2. Daca, din greseala, ai scapat mai multa sare in mancare decat trebuia, pune in oala un cartof curatat, crud. Acesta va absorbi surplusul de sare.

3. Daca ti-a mai ramas foarte putin vin in sticla, nu-l arunca. Pune-l in formele de gheata si baga-l in congelator. Vei avea nevoie la salate, de exemplu.

4. Poti verifica un ou sa vezi cat de proaspat este introducandu-l intr-un bol cu apa sarata. Daca se duce la fund e proaspat, daca se ridica la suprafata trebuie aruncat.

5. Daca lamaia sau limele e prea tare, pune-l in jur de 10 minute in apa fierbinte. Dupa aceea vei putea stoarce mai usor fructul.

6. Daca vrei sa coci mai repede cartofii, pune-i mai intai un sfert de ora in apa sarata.

7. Vei avea un orez mai alb daca adaugi in oala, inainte sa inceapa sa fiarba, cateva picaturi de lime.

8. Niciodata sa nu pui rosii sau citrice in frigider. Temperaturile scazute le afecteaza aroma.

9. Atunci cand stii ca nu termini laptele asa de repede pe cat credeai, pune in cutie putina sare cand o deschizi prima data. Astfel, vei avea lapte proaspat mai mult timp.

10. Pasta de dinti este un bun produs de curatat vesela din argint.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

Galerie Foto

Cartof
paine alba orez lingura oala sare cartof vin salate apa sarata lime rosii
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Onofrei Ramona  | #36
Aceste asa zise trucuri sunt preluate pur si simplu fara a fi verificate, de ex., chestia cu cartoful curatat care absoarbe surplusul de sare e doar o legenda, am incercat eu
gospodina  | #37
Si cum ai fi vrut sa fie verificate trucurile, ma rog? Ciudat, in unele restaurante, trucul de care vorbesti chiar e pe bune.
soacra  | #38
Ramona, trebuia sa folosesti un cartof galben. Cu cei rozalii nu merge.
Adauga comentariu

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1933 (s) | 34 queries | Mysql time :0.033515 (s)