News Flash:

Top 10 branzeturi frantuzesti urat mirositoare

13 Noiembrie 2014
1293 Vizualizari | 0 Comentarii
Emblematice pentru gastronomia franceza, branzeturile sunt cunoscute in principal pentru gustul lor pronuntat. Unele din ele insa s-au facut remarcate si mirosul deloc prietenos cu narile.

1. Le Camembert de Normandie
Este o branza clasica printre cele cu un miros pronuntat.

2. Le Maroilles
O branza recunoscuta pentru respiratia urat mirositoare de a doua zi dupa ce este consumata.

3. La Boulette d'Avesnes
Este o branza facuta din resturi de Maroilles, la care se adauga ierburi aromatice si un invelis de paprika. Cand e gata, devine o adevarata bomba olfactiva.

4. L’Epoisses de Bourgogne
Considerata o adevarata otrava pentru nari, aceasta branza este un rasfat pentru papilele gustative.

5. Le Livarot
Este o branza din lapte de vaca, cunoscuta pentru culoarea portocalie si... mirosul urat.

6. Le Pont Lévêque
La fel ca si alte branzeturi din Normandia, aceasta branza nu este tocmai prietenoasa cu narile.

7. Le Fium’orbu
Originara din Corsica, este o branza facuta din lapte de capra. Invelisul este cel urat mirositor, cu o aroma pronuntata de praf de copt.

8. Le Vieux-Boulogne
Branza facuta din lapte crud de vaca, aceasta isi datoreaza mirosul neplacut crustei care este spalata in mod regulat cu bere.

9. Le Vieux-Lille
Este ruda cu Maroilles, dar miroase chiar mai urat decat aceasta.

10. Le Roquefort
Nici celebra branza cu mucegai nu miroase mai bine. Doar ca nu este atat de puternic mirosul ei.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

branza frantuzeasca branza miros delicatese branzeturi frantuzesti
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1672 (s) | 34 queries | Mysql time :0.027942 (s)