News Flash:

Tofu in crusta de arahide

19 Aprilie 2013
934 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

400 g tofu tare, scurs de apa
300 g orez prefiert
350 ml lapte de orez
3 fire ceapa vrede, tocata marunt
½ legatura de coriandru proaspat, tocat
3 linguri ardei gras rosu tocat
1 lingurita apa
1 albus
50 g arahide prajite
½ lingurita pudra de usturoi
½ lingurita ghimbir pudra
½ lingurita boia dulce
2 lingurite ulei de arahide
ulei de gatit
sare

Mod de preparare:

Taie tofu in 8 felii egale si fiecare felie in 2 triungiuri (pe diagonala). Aseaza-le intre servetele de hartie si pune deasupra lor o tigaie grea, pentru a scoate apa in exces. Lasa-le sa stea asa 20 de minute.
Fierbe orezul in lapte, la foc mic, timp de 5 minute, apoi adauga ceapa, coriandrul, ardeiul gras si sare dupa gust. Acopera si tine la cald. Bate intr-un bol albusul cu putina sare.

Marunteste arahidele in robotul de bucataie si amesteca-le cu usuroi, ghimbir, boia si putina sare. Inmoaie fiecare bucatica de tofu in albusul batut, apoi tavaleste-o prin amestecul cu arahide. Prajeste-le intr-o tigaie unsa cu ulei, cate doua minute pe fiecare parte pana cand se rumenesc. Fii cu ochii pe ele permanent ca sa nu se arda!
Serveste tofu stropit cu putin ulei de arahide, orez si o felie de lamaie.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tofu tare orez prefiert coriandru proaspat ghimbir pudra
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2272 viz    0 com
2476 viz    0 com
1985 viz    0 com
1288 viz    0 com
3674 viz    0 com
2561 viz    0 com
1450 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1598 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014723 (s)