News Flash:

Tofu "custard"

1 Februarie 2013
1210 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

700 g tofu
4 oua
400 ml dashi sau supa de legume / pui
4 linguri sos de soia
2 linguri mirin (2 linguri rase zahar + 2 linguri vin alb)

Mod de preparare:


Tofu se pune intr-o strecuratoare si se lasa la scurs aprox. o ora sau, mai rapid, se infasoara in cateva servete de hartie si se pune la microunde (600W) pentru 2 min. Toate ingredientele se pun in blender si se mixeaza bine. Totul se trece apoi printr-o strecuratoare (pasul acesta este optional, insa, efectuandu-l, crema finala este mai fina).
Compozitia se toarna in cani sau castronele termorezistente; acestea se pun in tava de la cuptor, iar in tava se toarna apa fierbinte. Se "coace" la foc mic-potrivit (in cuptorul preincalzit) 20~30 min. Dupa 20 de min. se verifica daca s-a inchegat crema (la fel ca la crema de zahar ars).
Crema se poate servi si asa simpla, eventual cu putin decor: o feliuta de morcov, o frunza de patrunjel sau cu ghimbir (ginger) ras si putin sos de soia.

Tofu "custard" recomandat de Cristina.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tofu oua dashi mirin strecuratoare castronele termorezistente
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2595 viz    0 com
4419 viz    0 com
1473 viz    0 com
1463 viz    0 com
1153 viz    0 com
1354 viz    0 com
2564 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1615 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013521 (s)