News Flash:

Tocmai am scos o tava din cuptor. Doamne, ce bine miroase! Pandispan pufos, cu capsuni si frisca

2 Iunie 2017
5364 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 oua
150 g zahar
125 g unt( 82% grasime)
125 g faina
un praf de sare
coaja si zeama de la 1/2 lamaie
250 g capsuni
250 g frisca batuta

Mod de preparare:

Se freaca untul moale cu 25 g zahar, apoi se adauga galbenusurile frecate la randul lor cu putina sare, se adauga si coaja de lamaie rasa fin si se omogenizeaza compozitia.
Albusurile se bat spuma, presarate cu putina sare, apoi se adauga, treptat, 100 g zahar si zeama de lamaie si se bat in continuare pana cand bezeaua devine ferma.

Citeste si Prajitura "Zambet de vara" - Iti incanta toate simturile

Peste compozitia de unt cu galbenusuri se adauga bezeaua, amestecand usor de jos in sus cu o spatula, apoi se adauga, treptat, faina si se omogenizeaza.
Aluatul rezultat se intinde intr-o tava de 24/36 cm, tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.
Aproximativ 200 g capsuni spalate, curatate de frunze si bine scurse se trec prin 25 g zahar pudra si se infig din loc in loc in blatul de pandispan.
Pandispanul cu capsuni se coace pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul cu scobitoarea.
Cand se raceste, se orneaza cu frisca batuta si cu restul de capsuni.

sursa: cook and play
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

zahar faina capsuni frisca batuta
Distribuie:  
Loading...

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1696 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015399 (s)