News Flash:

Tochitura de porc cu masline si sos de rosii

4 Decembrie 2013
2350 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 kg de carne de porc (jambon), taiata in cubulete de 5 cm
sare kosher si piper negru proaspat macinat, dupa gust
2 linguri ulei de masline
5 catei de usturoi, zdrobiti si decojiti
800 g de rosii la cutie
200 ml de vin rosu sec
5 ansoa
1 lingurita de scortisoara
2 frunze de dafin
putin rozmarin
1 ceapa medie, tocata marunt
120 g de masline verzi fara samburi, taiate marunt

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 150 grade si condimenteaza carnea cu sare si piper. Apoi, la foc mic, rumeneste bine porcul. Dupa 10 minute, scoate carnea pe o farfurie si caleste (3 minute) ceapa si usturoiul. Adauga carnea de porc intr-o tava, alaturi de sosul de rosii, vin, ansoa, scortisoara, frunzele de dafin si rozmarin. Baga tava in cuptorul incins si lasa la copt circa 2 ore, intorcand carnea la fiecare 45 de minute.

Ridica temperatura cuptorului si adauga maslinele. Continua 20 de minute. Serveste acest fel de mancare delicios alaturi de mamaliguta proaspata si o cana de vin fiert.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete bzi retete culinare culinar bzi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1778 (s) | 34 queries | Mysql time :0.020466 (s)