News Flash:

Tocanita sarbeasca cu carne

5 Martie 2013
3160 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300-400 g carne
150 g orez
½ kg ardei gras
½ kg rosii
100 g ceapa
80-100 ml ulei
piper
frunze telina
patrunjel
sare

Mod de preparare:


Ceapa tocata se caleste in tot uleiul impreuna cu carnea si cu ½ lingurita cu sare. Carnea de vitel se fierbe 2-2½ ore. Cand carnea este moale, se adauga orezul curatat, ardeii taiati in felii de ½ cm grosime, rosiile taiate in felii de 2 cm si circa 400 ml apa. Orezul are nevoie de 750 ml apa ca sa fiarba bine, fara sa se terciuiasca. Pentru gust se pune o lingurita cu varf de „Vegeta” sau frunza de telina tocata, piper si sare. Se amesteca bine, se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic circa 30 minute, pana se inmoaie, dar fara sa se amestece. Cand orezul este moale, insa intreg (nedeformat), se ia cratita de pe foc; lichidul care a ramas se va absorbi in cateva minute. Mancarea se va presara cu patrunjel tocat.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

carne orez ardei gras rosii ceapa ulei piper frunze telina patrunjel sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1755 viz    0 com
1850 viz    1 com
3228 viz    0 com
1031 viz    0 com
1279 viz    0 com
4820 viz    0 com
4384 viz    0 com
1738 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1480 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013460 (s)