News Flash:

Tocanita de vita cu cartofi

27 Iulie 2018
1182 Vizualizari | 0 Comentarii

Este o mancare simpla, langa care nu trebuie sa stai pe tot parcursul procesului de gatire. Ai nevoie de ingrediente pe care deja le ai acasa si este o idee minunata de pranz. Daca o servesti alaturi de o mamaliguta, cu siguranta va fi un succes.

Ingrediente (6-8 portii): 1 kg carne de vita, 1 ceasca mica ulei sau 2 linguri de untura, 6-8 cepe mijlocii, 2-4 ardei grasi, verzi sau rosii, 2-3 rosii mari sau 2 linguri de bulion, 4-5 cartofi mijlocii, 1 foaie de dafin, marar si patrunjel, 2 cani apa calda, sare, piper boabe, frunze de patrunjel.

Mod de preparare: Spala carnea cu apa calduta, tai-o bucati potrivit de mari (foloseste mai ales carne cu os) si rumeneste-o in uleiul (sau untura) incins. Cand s-a patruns, scoate-o intr-un vas si las-o acoperita pana pregatesti legumele. Curata ceapa, tai-o in doua si las-o in apa rece 5-10 minute, dupa care toac-o pestisori si caleste-o in grasimea in care s-a prajit carnea. Este bine ca grasimea sa fie trecuta intr-un vas curat. Toarna o cana cu apa calda si lasa ceapa sa se caleasca la foc potrivit, cu vasul acoperit, 15 minute.

Adauga ardeii grasi taiati rondele, rosiile decojite (sau 2 linguri de bulion) si tocate fin. Pune carnea peste legume, adauga o cana cu apa calda si continua fierberea o jumatate de ora, la foc mic. Sareaza, dupa gust, pune foaia de dafin si boabele de piper si mai lasa 5 minute. Curata cartofii, spala-i, taie-i felii mari si fierbe-i separat, apoi rastoarna-i fara apa peste tocanita.Serveste tocanita decorata cu verdeata tocata, dupa preferinta,langa o mamaliga calda.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2019 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1552 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018730 (s)