News Flash:

Tocanita de post, cu ceapa si ciuperci - Calda si buna, pentru pranz

27 Septembrie 2017
844 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingredientele sunt pentru 4 portii, iar timpul de preparare este de maxim 40 minute, daca vrei insa reteta clasica atunci inlocuieste vinul cu apa.

Ingrediente:

500g ceapa
500g ciuperci mici
1 ardei kapia
2 linguri ulei
2 linguri pasta de tomate
300ml vin alb demisec
½ lingurita sare
½ lingurita piper negru macinat
½ lingurita boia de ardei iute
1 praf de zahar

Citeste si Reteta de post - Tocanita de post, cu dovlecei si morcovi


Mod de preparare:

Cum se face tocanita de ciuperci de post? Foarte simplu, ceapa si ardeiul capia se curata si se taie julien, ciupercile se spala si se lasa intregi cu tot cu codite daca sunt micute sau se taie felii daca ciupercile sunt mari.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa pana devine sticloasa, se presara sarea si putin zahar, se amesteca si se pune ardeiul iar dupa 1 minut ciupercile si se calesc si ele timp de 2 minute amestecandu-le bine.
Se adauga bulion dupa gust iar dupa inca 1 minut se stinge cu vin. Se condimenteaza cu boia si piper dupa gust si se lasa sa fiarba timp de 15 minute sau pana cand sosul este legat dupa care se potriveste gustul de sare si se opreste focul.
Se serveste tocanita de ciuperci cu mamaliga, este o mancare de post gatita acasa, este buna calda dar si dupa ce s-a racit, merge servita cu bucati de branza daca nu tinem post si cu paine daca nu ne place mamaliguta.

preluat de pe preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

ceapa kapia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1543 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015944 (s)