News Flash:

Tocanita de miel cu smantana

19 Iulie 2013
2925 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

50 ml ulei
100 g ceapa
400 g carne de miel
100 ml smantana
25 g faina
lamaie
boia dulce
tarhon tocat
1 lingurita rasa de sare

Mod de preparare:

Ceapa tocata marunt se caleste un minut in ulei. Se adauga carnea taiata in bucati mici si se amesteca ca sa se prajeasca putin la suprafata. Se presara sarea si se pun 4 linguri de apa. Carnea se lasa sa fiarba la foc mic, acoperita, adaugand cite putina apa cand scade lichidul. Se amesteca din cand in cand ca sa nu se arda ceapa, pana se inmoaie bine. Dupa ce a fiert carnea, faina se amesteca cu 200 ml apa. Se toarna peste carne si se completeaza cu apa, cit sa cuprinda bucatile de carne. Se fierbe cateva clocote. Daca sosul este prea gros, se dilueaza cu putina apa si se lasa sa dea in clocot. Mancarea se ia de pe foc, se presara tarhon tocat. Smantana se amesteca bine cu o lingura de apa rece, se adauga peste tocana, amestecand toate ingredientele. Se potriveste la gust cu sare si un pic de zeama de lamaie. Pentru culoare, se adauga boia dulce amestecata cu o lingura de ulei doar incalzit, nu infierbantat. Nu se amesteca. Se serveste cu garnitura de orez.

sursa: cepapam
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ulei de miel smantana boia dulce tarhon tocat sare
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1782 viz    0 com
1986 viz    0 com
2171 viz    0 com
1756 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1641 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013938 (s)