News Flash:

Tocanita de miel

18 Aprilie 2011
1057 Vizualizari | 0 Comentarii
Tocanita de miel
Ingrediente: 600 gr carne macra de miel 1 ceapa mare 1/2 ardei gras rosu 1 lingurita pasta de ardei dulce 1 varf lingurita harissa (sau un varf lingurita chili pudra) 1 lingurita boia dulce 1/2 legaturica patrunjel sare, piper 4 linguri ulei Preparare: 1. Se taie carnea cubulete mici, asa tocanita va arata mai bine. 2. Se pune multa apa la fiert si cand clocoteste se pun cubuletele de carne in ea si se lasa 5 minute sa se opareasca. Se scurg cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de apa rece si se spala bine. Se pune deoparte carnea astfel pregatita. 3. Se incinge uleiul intr-o oala si se calesc in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Asta e important pentru ca in acest mod sosul va iesi fin. 4. Cand s-au inmuiat legumele se trage oala de pe foc, se adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare, putin piper, harissa  (sau chili), pasta de ardei si boiaua. Se amesteca bine pana carnea e acoperita de aceste condimente. Se adauga 1/4 cana apa si se pune la fiert. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic (astfel incat tocanita sa bolboroseasca usor) si se pune capacul. Se fierbe timp de 1 ora. Tot cam la 10-15 minute verificati tocanita, amestecati in ea si cand scade apa prea mult adaugati cate un polonic de apa fierbinte. Pentru aceasta, pastrati o oala mica cu apa fierbinte langa oala cu tocanita dvs. si cand aveti nevoie o folositi. 5. Adaugati patrunjelul tocat foarte fin si mai lasati sa fiarba 10 minute tot cu capac. 6. Se serveste cu piure de cartofi, cous-cous sau orez.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

zarzavat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2641 viz    0 com
10751 viz    0 com
2879 viz    0 com
3243 viz    0 com
1103 viz    0 com
1993 viz    0 com
1056 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1483 (s) | 34 queries | Mysql time :0.016968 (s)