News Flash:

Tocanita de ciuperci pleurotus

4 Mai 2011
2586 Vizualizari | 0 Comentarii
Tocanita de ciuperci pleurotus
Ingrediente: - 500 g ciuperci proaspete - 2 legaturi ceapa verde - ½ kg rosii coapte - 1 legatura patrunjel - ulei de masline - 1 lingura pasta de tomate - malai pentru mamaliga - apa - vegeta - condimente - cimbru - cateva foi de dafin - piper alb - cativa catei de usturoi Mod de preparare: Cea mai gustoasa mancarica iese atunci cand folosim mai multe tipuri de ciuperci champignons, bureti, iutari si altele. Se poate folosi foarte bine pasta concentrata de rosii nu neaparat rosii. Se spala ciupercile sub jet de apa rece. Rosiile se oparesc si se decojesc. Ceapa si ciupercile se toaca mai marunt iar rosiile se dau prin masina sau se mixeaza. Puteti taia ciupercile felii subtiri pentru un aspect deosebit. Calim ceapa in uleiul incins dupa care adaugam ciupercutele si le lasam pana mai scade din zeama. Spre finalul fierberii se pune pasta de tomate desfacuta in sucul de rosii impreuna cu usturoiul tocat. Se potriveste de sare si condimente dupa care se da la cuptor. Dupa ce inchidem focul punem si patrunjelul tocat. Eu nu pun apa deloc, ciupercile isi lasa zeama si impreuna cu sucul de rosii este suficient pentru un gust deosebit. Este buna atat calda cat si rece. Pentru mamaliga se pune apa la fiert cu putina sare si ulei si se toarna in ploaie malaiul. Eu il mai pun si de la inceput, inainte de a incepe sa fiarba si sigur nu am surpriza sa faca cocoloase. Amestecam continuu pana este gata. Clatiti niste boluri cu apa rece, le scurgeti si apoi puneti mamaliga si nivelati usor. Dupa ce s-a racit putin o rasturnati pe o farfurie intinsa si asezati tocanita de jur imprejur.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

pizza ciuperci patrunjel patrunjel tocat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1087 viz    0 com
942 viz    0 com
1574 viz    0 com
3842 viz    0 com
1565 viz    0 com
1140 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1594 (s) | 23 queries | Mysql time :0.013762 (s)