News Flash:

Tocanita de cartofi cu felii de carnaciori

21 Iulie 2016
2008 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

Pentru mancarica:
1 kg cartofi
2 linguri de ulei
1/2 ceapa rosie
putina sare
piper
1 lingurita cu varf de boia dulce
1 frunza de dafin
1.2 litri apa
1 varf de cutit de maghiran
1/2 lingurta otet

Alte ingrediente:

200 ml de smantana
60 gr faina de grau
cateva felii de carnaciori

Mod de preparare:

1. Curata, spala si taie in felii mai grosute cartofii.
2. Toaca marunt ceapa si undeste-o.
3. Dupa 3-5 minute pune sarea, piperul si boiaua. Amesteca bine cu o lingura de lemn.
tocanita de cartofi cu felii de carnaciori







4. Toarna o canita de apa si amesteca iarasi.
5. Pune cartofii si dafinul. Mai toarna apa, ca sa aiba cartofii in ce sa fiarba. Pune litrul de apa trecut la ingrediente.
6. Acopera oala si lasa cartofii sa fiarba.
tocanita de cartofi cu felii de carnaciori









7. Intre timp, amesteca smantana cu faina. Ai grija sa omogenizezi bine, ca sa nu fie cocoloase. Daca ti se pare ca trebuie, toarna putina apa.
8. Potriveste de sare, piper si maghiran.
9. Toarna peste faina cateva linguri din oala si omogenizeaza. Pune apoi totul in oala cu cartofi.
tocanita de cartofi cu felii de carnaciori









10. Lasa sa fiarba cateva minute, dupa care poti servi cu niste carnaciori si frunze de patrunjel.
tocanita de cartofi cu felii de carnaciori
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

tocanita cartofi retete tocana mancarica cartofi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1120 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014024 (s)