News Flash:

Tocanita cu carne de vita

2 Mai 2016
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

800 gr carne de vita (am cumparat cubulete pentru gulas, cred ca este pulpa )
2 cepe
2 morcovi
1 lingurita chimen, 1 frunza dafin
2 linguri boia dulce de buna calitate
4-5 cartofi potriviti
sare
150 ml bulion

Mod de preparare:

Carnea daca o cumparam la kg, o taiem cubulete, morcovii ii spalam, ii curatam si ii taiem felii, ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Incingem o lingura sanatoasa de untura de porc (puteti folosi 2-3 linguri ulei) si adaugam carnea. Dam focul mai tare, amestecam si lasam sa scada zeama lasata de carne.

Apoi adaugam ceapa, morcovii, amestecam sa se prajeasca putin si adaugam boiaua. Amestecam si adaugam chimenul, frunza de dafin si completam cu apa, cam 2-3 degete deasupra carnii.

Lasam sa dea in clocot, acoperim cu un capac si lasam sa sa faca la foc mic pana se fierbe carnea.  Daca e cazul mai completam cu apa in timpul fierberii. Adaugam cartofii taiati cuburi mai mari , bulionul si sare. Cand cartofii sunt fierti este gata si tocanita.
Servim cu muraturi si neaparat cu un pahar de vin rosu.

Reteta de tocanita cu carne de vita ne este recomandata de Amalia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tocanita vita tocanita cartofi reteta tocanita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1221 viz    0 com
1787 viz    0 com
2769 viz    0 com
2332 viz    0 com
2597 viz    0 com
1308 viz    0 com
1409 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 23 queries | Mysql time :0.012758 (s)