News Flash:

Tocana mediteraneana de pui

5 Martie 2014
1269 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 pui rotisat taiat in bucati mici
piper
2 frunze dafin
240ml supa concentrata de pui
400g naut din conserva
750g rosii din conserva pasate
2 lingurite oregano uscat
1 catel usturoi tocat

1 ceapa medie tocata
2 linguri ulei de masline
90g masline Kalamata fara samburi, feliate
1 lingura suc de lamaie

Pentru cuscus ai nevoie de:

450ml supa concentrata de pui
1 lingura ulei de masline
1/2 lingurita sare
300g cuscus
2 lingurite scortisoara
50g stafide
2 linguri suc de lamaie

Mod de preparare:

Caleste ceapa, usturoiul si oregano in uleiul incins cateva miunte. Apoi, adauga rosiile pasate, nautul, supa de pui, frunzele de dafin si putin piper. Lasa sa dea in clocot si fierbe la foc mediu 5 minute.

Adauga bucatile de pui, da focul mai mic si mai lasa la fiert inca 10 minute.

Cuscus:
Pune pe foc supa, uleiul si sarea si lasa totul sa dea in clocot. Adauga cuscusul, stafidele si amesteca bine. Ia de pe foc si acopera cu un capac. Lasa acoperit timp de 5 minute, pana cand cuscusul absoarbe lichidul. Amesteca-l usor cu o furculita, adauga-i scortisoara si sucul de portocale. Amesteca bine.

Ia tocanita de pe foc. Adauga maslinele si sucul de lamaie. Serveste cu cuscus fierbinte.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tocana retete mediteraneene
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1819 (s) | 34 queries | Mysql time :0.019072 (s)