News Flash:

Tocana de pui cu rodie si condimente

1 Octombrie 2013
1194 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1/4 lingurita nucsoara
1/4 lingurita piper
1/4 lingurita scortisoara
1/2 lingurita turmeric
3 linguri zahar
480 ml supa concentrata de pui
800-900 g carne de pui (piept sau pulpe taiate in bucati si sarate)
250g nuci
1 lingura suc de lamaie
2 linguri zahar
20ml suc de rodii
3 linguri ulei de masline
2 linguri unt
2 cepe tocate
sare

Mod de preparare:

Pregateste mai intai un sirop dulce din sucul de rodie, 1 lingura suc de lamaie si 2 linguri de zahar. Pune-le la fiert si lasa-le sa scada pana cand se ingroasa. Prajeste nucile in cuptor si dupa ce s-au racit macina-le marunt cu robotul de bucatarie.
Incinge 1 lingura de unt cu 2 linguri ulei de masline si prajeste bucatile de pui pana se rumenesc.  Scoate-le pe un platou si pune in tigaie inca 1 lingura de unt si una de ulei, lasa focul mai mic si caleste ceapa tocata.
Pune inapoi in tigaie bucatile de pui, adauga supa concentrata si lasa sa dea in clocot. Acopera cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic pentru 30 de minute.

Adauga nucile macinate, siropul de rodie, zaharul si condimentele. Lasa totul sa fiarba la foc mic timp de 1 ora, amestecand la fiecare 20 de minute pentru a preveni lipirea nucilor de baza vasului in care gatesti.
Serveste tocanita fierbinte cu boabe de rodie si orez.

sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1574 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018678 (s)