News Flash:

Tocana de ciuperci cu carne

26 Iunie 2014
1480 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

300 g ciuperci
600 g carne de porc slaba
4-5 ardei grasi kapia mari
1 lingurita zahar
150 ml suc de rosii
1 lingurita rasa faina
1 crenguta rozmarin
1 ceapa mare
1 morcov mediu
1/2 lingurita cimbru uscat
3 linguri de ulei
2-3 catei usturoi pisati
3 linguri vin alb
piper
200 ml supa pui/ apa
sare

Mod de preparare:

In primul rand, coacem ardeii in cuptor, la gratar, pe tabla (in functie de posibilitati). Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas, presaram sare si acoperim cu un prosop sau un capac. Cand se racesc putem sa curatam pielitele mult mai usor. Vom indeparta si cotoarele apoi ii taiem fasii potrivite ca lungime.
Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovul ras prin razatoarea mica, cateva minute in uleiul incins, apoi stingem cu o jumatate ceasca de apa si lasam la foc mic pana se evapora. Adaugam carnea taiata cubulete si rumenim usor. Stingem cu vin alb, apoi adaugam ciupercile taiate felii.
In momentul in care se evapora lichidul lasat de ciuperci punem ardeii copti, cimbrul si rozmarinul si mai lasam putin pe foc sa se imprieteneasca aromele.
Punem compozitia untr-un vas termorezistent, adaugam sucul de rosii in care am dizolvat faina si zaharul, usturoiul pisat, praful de nucsoara si boabele de piper.
Turnam supa de pui, acoperim vasul si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 60 minute. Verificam din cand sa vedem daca nu a scazut lichidul prea mult, sa nu se lipeasca de fundul vasului. Dupa acest interval scoatem folia (capacul), asezonam cu sare si lasam in cuptor pana sosul capata consistenta dorita(in jur de alte 20 minute).

sursa: culinar.timpul
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

retete tocana tocana ciuperci tocanita carne retete carne
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 23 queries | Mysql time :0.014620 (s)