News Flash:

Tocana care te va face sa salivezi intr-o secunda! Cum se face tocana la tigaie cu mamaliga

8 Februarie 2017
7446 Vizualizari | 0 Comentarii
O mancare simpla si gustoasa, preparata din 2 feluri de carne, 3 feluri de ardei, 3 feluri de ceapa, totul inabusit intr-un sos de rosii placut picant cu ardei iute si condimente, este reteta de tocanita la tigaie.
Reteta de tocana se prepara foarte usor si este gata in maxim 40 minute, reteta este foarte simpla, este o mancare usoara romaneasca pe care o mananci foarte usor.

Ingrediente (6 portii):

carne de pui (2 pulpe de pui)
carne de porc (300g ceafa de porc)
1 ceapa rosie mare
1 ceapa galbena mare
1 ceapa alba mare
2 ardei gras galben
1 buc. ardei gras rosu
2 ardei kapia rosu
2 rosii
2 ardei iuti
3 linguri ulei
1 lingura bulion
½ ceasca de vin alb
1 lingurita sare
½ lingurita piper macinat
½ boia de ardei dulce (condimente dupa gust).

Mod de preparare:


In primul rand, ne ocupam de carne pe care o spalam si o taiem cuburi potrivit de mari, o condimentam cu putina sare si piper si apoi o punem la prajit intr-o tigaie mare (28cm) cu ulei incins.
Cat timp carnea se prajeste la foc mediu ne ocupam de legume pe care le curatam si le spalam apoi le taiem cuburi. Depinde de marimea legumelor, eu am procedat in felul urmator: ceapa si rosiile le-am taiat in patru si apoi fiecare sfert pe jumatate, ciusca iute am taiat-o rondele, ardeii i-am taiat in patru si apoi fiecare sfert in bucati.

Cand carnea a fost patrunsa am adaugat pe rand la interval de 3 minute: ceapa si ciusca iute, rosiile, ardeiul gras si capia. Am acoperit tigaia cu un capac si am inabusit legumele ca sa se faca mai repede amestecand periodic.

Pasta de tomate am dizolvat-o in ceasca de vin si am turnat-o in tigaie, am condimentat dupa gust cu sare, piper si boia. Am lasat mancarea sa fiarba la foc mediu pana cand legumele au fost patrunse.

Se mai adauga putina apa daca este nevoie, cantitatea sosului trebuie reglat de la inceput tinand cont ca bucatile de carne si legume trebuie acoperite 75% de sos. Cand mancarea este gata se serveste calda cu o mamaliguta aburinda, se asaza in mijlocul farfuriei putina mamaliga iar de jur imprejur se pun atat bucati de carne de porc si pui cat si legume si mult sos. O reteta simpla de mamaliga poti gasi si aici.

Tocana picanta la tigaie, o tigaie picanta de carne si legume, o mancare romaneasca din bucataria romaneasca traditionala, un preparat din carne si legume tare gustos si aromat, pe care il mananci oricand cu pofta si placere.
Daca cauti retete simple si rapide de mancare, sau mancaruri cu carne si mancaruri cu legume, atunci incearca aceasta reteta mai speciala.

Reteta de tocana la tigaie cu mamaliga ne este recomandata de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

ceapa galbena bulion vin alb piper macinat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1823 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021099 (s)