News Flash:

Toba de pui, facuta in conditii casnice

5 Decembrie 2018
795 Vizualizari | 0 Comentarii

Adorati toba din comert, dar doriti ceva mai sanatos, fara aditivi chimici si gluten? Va prezentam o reteta de toba din pui, preparata in conditii casnice. Aceasta va inlocui cu succes mezelurile din comert, fiind foarte gustoasa si sanatoasa. Aperitivul se prepara foarte usor, este satios si putin picant. Toba delicioasa poate fi servita cu o felie proaspata de paine la micul dejun sau ca o gustare in timpul zilei. Va indemnam sa pregatiti toba apetisanta si sa-i uimiti pe cei dragi cu deliciul special.

INGREDIENTE:

  • 1-1.2 kg de pui
  • 1 ceapa
  • cativa catei de usturoi (dupa gust)
  • ardei gras (la dorinta)
  • 20 g de gelatina

MOD DE PREPARARE

Dezosati carnea de pui si taiati-o bucati mai mici. Presati usturoiul. Spalati ardeiul si indepartati cotorul cu seminte. Tocati ardeiul marunt. Curatati ceapa si tocati-o. Amestecati intr-un bol carnea cu usturoiul, ceapa si ardeiul gras. Presarati gelatina si potriviti cu sare dupa gust. Amestecati bine ingredientele. Pregatiti o cutie de la suc cu folie de aluminiu in interior (sau doua pungi de copt). Umpleti-o cat mai dens cu amestecul de carne. Alegeti o cratita mai mare si asezati cutia cu carne. Turnati apa in cratita. Nivelul apei trebuie sa fie cu 2 cm mai jos de marginea cutiei. Puneti cratita pe foc si aduceti apa pana la fierbere. Fierbeti timp de 1-1,5 ore. Scoateti toba din cratita si lasati-o sa se raceasca. Dati toba la frigider pentru cateva ore.

Nota: Daca veti folosi punga de copt, dublati pungile, una in alta. Asezati amestecul de carne si legati bine fiecare punga. Asezati punga cu carne in cratita cu apa si fierbeti timp de 1-1,5 ore.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

toba pui reteta toba toba traditionala
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1507 (s) | 23 queries | Mysql time :0.016125 (s)