News Flash:

Toate gospodinele raman cu gura cascata! Uite cum se prepara cea mai usoara prajitura de post cu gem

8 Martie 2017
6066 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.6490 RON (+0.0016)
USD: 3.8160 RON (+0.0095)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Ingrediente:

125 g margarina
150 g zahar
2 pliculete zahar vanilinat
125 g faina
100 g faina de migdale
o lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
100 ml lapte de soia
gem, dupa gust

Pentru stratul de suprafata:
50 g faina
40 g margarina foarte rece
2 linguri zahar

Mod de preparare:


Pentru blat, margarina, zaharul vanilinat si zaharul se amesteca.
Se adauga laptele de soia, cele doua tipuri de faina, praful de copt si bicarbonatul. Se amesteca bine.
Se intinde aluatul in forma de copt unsa si tapetata cu hartie. Se unge apoi cu gem, dupa preferinta.
Pentru stratul exterior se amesteca bine cu degetele faina cu zaharul si margarina. Se presara peste gem si se da tava la cuptor pentru 50 de minute. Se lasa sa se raceasca in tava.

Sfaturi utile:
- Gemul de prune si cel de visine sunt cele mai potrivite umpluturi pentru aceasta prajitura. Sunt dulci-acrisoare si dau un gust bun in combinatie cu aluatul.
- Dupa ce ai pus gemul, adauga si cateva nuci maruntite sau alune de padure, pentru un plus de gust.

sursa: retetepractice
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

prajitura post prajitura gem
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1429 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015983 (s)