News Flash:

Tiramisu finger food

7 Noiembrie 2018
757 Vizualizari | 0 Comentarii

Ingrediente pentru aproximativ 30 de bucati: 400g piscoturi dar cred ca mai aveti nevoie de vreo 100g mie mi-a mai ramas putina crema, 250g mascarpone, 250ml smantana dulce pentu frisca ( eu am folosit vegetala va scriu in reteta de ce), 4 oua, 80g zahar, 1 lingurita esenta de vanilie, 250ml cafea neindulcita, pentru decor pudra de cacao, optional 50g ciocolata .

Mod de preparare: Mixam galbenusurile bine cu zahar pana acesta se topeste apoi punem amestecul la foc mic pana se ingroasa putin apoi il lasam sa se raceasca. Mixam bine smantana pentru frisca, eu am folosit smantana vegetala tocmai pentru ca crema sa aiba o tinuta, desi folosesc de ceva vreme doar smantana naturala pentru frisca acum am facut o exceptie.

Punem intr-un vas crema de oua, adaugam masarpone si mixam usor apoi adaugam frisca si amestecam cu un tel sau cu o paleta de lemn pana se incorporeaza bine. La sfarsit adaugam si esenta de vanilie, rezulta o crema yammmy pe care o pastram la rece pana pregatim piscoturile.

Asamblam prajiturelele astfel: trecem un piscot prin cafea ( partea cu zahar ) si il asezam cu fata insiropata in sus. Se insiropeaza doar o parte asa cum am scris altfel se vor inmuia prea tare si nu le putem tine in mana.
Procedam la fel cu jumatate din cantitatea de piscoturi. Spritam crema si apoi punem celelalte piscoturi, la fel insiropate doar pe partea cu mai mult zahar. Partea insiropata peste crema adica in jos.
Pudram cu cacao si daca aveti chef topiti si niste ciocolata si o turnati deasupra.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1814 (s) | 34 queries | Mysql time :0.018859 (s)