News Flash:

Tiramisu - desertul Italiei

21 Ianuarie 2013
3624 Vizualizari | 0 Comentarii
Italia a sarbatorit in aceasta saptamana Ziua Internationala a bucatariei sale. Vedeta acestui an a fost desertul divin de care ne-am indragostit cu totii – Tiramisu.

In ciuda faptului ca se bucura de o popularitate enorma in intreaga lume, desertul numarul 1 al italienilor nu are o istorie prea lunga. Ingredientele sunt destul de recente - piscoturile Savoiardi au aparut in secolul 19 pentru a celebra vizita facuta de un rege francez ducelui de Savoy. Branza Mascarpone dateaza din secolul 17, insa nu exista documente care sa confirme acest lucru.  In orice caz, succesul unui tiramisu consta in calitatea acestor doua ingrediente.
 
Foarte multi bucatari sau patiseri gresesc tocmai din aceasta cauza – pentru ca folosesc mascarpone de o calitate inferioara sau pentru ca il inlocuiesc cu alte ingrediente, precum ricotta.
 
Desi in jurul originii acestui desert delicios s-au creat numeroase legende si inca nu s-a stabilit cu exactitate cine l-a inventat, reteta a fost respectata in toate regiunile Italiei.

Incearca o reteta de tiramisu.
 
sursa: foodstory
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tiramisu popularitate enorma bucatari patiseri mascarpone
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1721 (s) | 23 queries | Mysql time :0.025931 (s)