News Flash:

Tiramisu cu portocale - Desert de iarna

8 Decembrie 2016
795 Vizualizari | 0 Comentarii
O reteta de tiramisu deosebit de gustoasa si aromata este reteta de tiramisu cu fructe, mascarpone, frisca, oua si anume tiramisu cu portocale. Tot secretul unui tiramisu reusit sta in creme, daca acestea ne-au reusit atunci rezultatul este desavarsit. Cum facem un tiramisu bun? Foarte simplu, prajitura tiramisu cu portocale se prepara asemanator ca orice reteta de tiramisu clasica, numai ca vom inlocui esenta de rom, amaretto, cu suc de portocale natural, iar pentru un gust si o aroma mai intensa vom pune si putina coaja de portocala rasa. Dupa gustul fiecaruia se poate adauga in crema mascarpone si portocala taiata cubulete mici.

Pentru prepararea prajiturii avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

400g piscoturi de sampanie
5 oua
6 linguri de zahar
400 ml smantana pentru frisca sau frisca lichida
1 portocala normala
500g mascarpone
1 lingura de cacao pudra
2 lingurite de cafea
½ lingurita de sare
½ lingurita de unt sau margarina
1 ceasca de apa.

Mod de preparare:

Prajitura tiramisu se face foarte simplu in maxim 30 de minute si este dupa parerea mea desertul cel mai simplu si usor de preparat, iar gustul nu se compara cu a altor prajituri sau torturi la care poate muncesti mult mai mult.

In primul rand se mixeaza smantana pentru frisca sau frisca lichida pana cand se obtine o frisca de casa reusita foarte cremoasa si pufoasa, apoi o pastram la rece. Facem o cafea concentrata din 2 lingurite de cafea si o ceasca de apa, o dam in clocot apoi o lasam sa se raceasca. Portocala o radem usor pe razatoarea mica, apoi o taiem pe jumatate si jumatate o stoarcem de zeama.

Separam galbenusurile de albusuri si le punem in doua castroane. Castronul cu albusuri il pastram la rece si incepem sa mixam galbenusurile. Adaugam un praf de sare si 3 linguri de zahar si le mixam pana cand devin cremoase iar zaharul este dizolvat complet.

Adaugam peste crema de galbenusuri crema mascarpome si coaja de portocala rasa si mixam usor, apoi adaugam suc de portocale si frisca si mixam pana cand toate ingredientele s-au incorporat. Pastram compozitia la rece si acum mixam albusurile cu un praf de sare, cand sunt foarte bine batute adaugam 3 linguri de zahar si le mixam pana cand zaharul este complet dizolvat si obtinem o bezea din albusuri consistenta.

Rasturnam bezeaua peste compozitia preparata anterior si amestecam usor cu o lingura de sus in jos, identic ca la compozitia de pandispan. Crema trebuie la final sa fie aerata, nu trebuie amesecata repede si mult sa se lase.

Ungem o tava, sau o forma de tort cu margarina si asezam un strat de piscoturi foarte putin inmuiate in cafea (1 secunda) fara sa lasam loc intre ele. Peste randul de piscoturi asezate cu zaharul in sus turnam jumatate din crema de tiramisu, apoi asezam inca un rand de piscoturi inmuiate in cafea si alt rand de crema tiramisu.

Nivelam frumos deasupra si pudram cu cacao, apoi pastram tiramisu la rece pana a doua zi cand il putem taia si servi cu feliute de portocale alaturi. Este un desert racoros, dulce si usor aromat, una dintre multele prajituri sau torturi aniversare pe care le manaci oricand cu multa placere si nu le poti refuza niciodata.

Reteta de tiramisu cu portocale ne este oferita de preparatedevis.ro.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

retete tiramisu tiramisu portocale
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1630 (s) | 23 queries | Mysql time :0.015996 (s)