News Flash:

Tiramisu cu portocale

15 Ianuarie 2014
3041 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

250 g ciocolata neagra cu 70% cacao
50 g unt
sare de mare
175 g piscoturi
400 ml cafea neindulcita
50 ml vin dulce
4 oua
100 g zahar pudra
750 g mascarpone
2 portocale
cateva boabe de cafea proaspata

Mod de preparare:

Topeste la bain-marie 200 g ciocolata neagra si pastreaza restul de 50 g. Adauga peste ea untul taiat cubulete si un varf de cutit de sare. Lasa compozitia pe foc 5 minute pana cand se combina toate ingredientele.

Intre timp, asaza intr-un castron mai mare piscoturile, apoi toarna peste ele cafea fierbinte neindulcita. Adauga vinul dulce in ciocolata, amestec-o si apoi toarn-o peste piscoturi. Cu ajutorul unei spatule intinde uniform ciocolata si apoi las-o sa se raceasca.

Separa ouale si pune galbenusurile intr-un castron si albusurile intr-altul. Adauga peste galbenusuri zaharul si cateva picaturi de vin, apoi amesteca compozitia cu ajutorul unui mixer aproximativ 5 minute. La final, adauga si branza mascarpone si coaja rasa de la o portocala.

Separat, cu un tel amesteca albusurile cu un varf de cutit de sare pana cand obtii o compozitie pufoasa, ce are o consistenta similara cu cea a amestecului de galbenus cu mascarpone. Cu o lingura din metal, adauga albusurile peste amestecul de galbenusuri si toarna compozitia obtinuta peste piscoturi si intinde-o pe toata suprafata acestora.

Tiramisu se serveste presarat cu cateva boabe de cafea proaspata deasupra si decorat cu ciocolata neagra si coaja de portocala rase, dupa ce in prealabil a stat la rece cel putin doua ore.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

jamie oliver
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1563 (s) | 23 queries | Mysql time :0.024085 (s)