News Flash:

Tiramisu cu mere coapte

23 Ianuarie 2013
5746 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

6 mere
1 pachet jumate de piscoturi
300 gr frisca lichida
500 gr branza dulce sau mascarpone
2 plicuri zahar vanilat
4,5 linguri zahar
cafea pentru inmuiat piscoturile
cacao pentru pudrat
caramel

Mod de preparare:


Mai intai se pregatesc merele. Se taie in jumatate, se curata de cotor si se aseaza intr-o tava pe care am pus o hartie de copt, se dau la cuptor pana se inmoaie. Dupa ce s-au copt si racit, se decojesc usor de coaja.
Frisca lichida se mixeaza bine, se adauga branza sau mascarpone, zaharul si zaharul vanilat. Zahar se pune in functie de cat de dulce vreti sa fie crema. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.

Piscoturile se "scalda" in cafeaua preparata, se pun pe o tava, se pune un strat de crema, se pudreaza cu cacao si pe mijloc se aseaza cate o jumatate de mar. Pe partile laterale, pe langa mar, se niveleaza cu crema si cu ajutorul linguritei turnam putin din caramel pe mere si pe langa. Se aseaza al doilea strat de piscoturi inmuiate in cafea.
Se pune ultimul strat de crema, se pudreaza cu cacao si se aseaza pe mijloc jumatati de mar.
Se da la frigider pana a2a zi.
Inainte sa serviti, caramelul il incalziti 1 minut la microunde si turnati deasupra prajiturii.

Tiramisu cu mere coapte
recomandat de Dia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

mere piscoturi frisca lichida branza dulce mascarpone zahar vanilat
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

2283 viz    0 com
2722 viz    0 com
1754 viz    0 com
1154 viz    0 com
1217 viz    0 com
2902 viz    0 com

Mica publicitate

© 2017 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1574 (s) | 24 queries | Mysql time :0.023953 (s)