News Flash:

Tiramisu cu lamaie si capsuni - Secretele unui desert racoritor de vara

10 Iulie 2017
577 Vizualizari | 0 Comentarii
Un desert racoritor de vara, reteta de tiramisu cu lamaie si capsuni se prepara usor si este de-a dreptul delicioasa! In locul capsunilor, daca preferi, poti folosi si alte fructe.

Ingrediente:

Pentru siropul de lamaie:
120 ml apa
300 g zahar
2 lamai

Pentru crema:
45 ml apa
2 linguri zahar
4 galbenusuri
350 g mascarpone rece
100 g zahar pudra
250 ml smantana pentru frisca
1 lingurita esenta de vanilie
1 kg capsuni
35 piscoturi
frunze de menta, optional

Citeste si Zau ca e prajitura zilei - Cu biscuiti, fructe de sezon si frisca - FARA coacere


Mod de preparare:

Pentru siropul de lamaie, amesteci intr-un bol apa, zaharul si coaja rasa de la cele 2 lamai. Dai la fiert, la temperatura medie. Lasi pe foc 1 minut sau pana cand zaharul se topeste. Adaugi zeama de lamaie. Lasi la racit, apoi strecori.
Pentru crema, combini zaharul si apa intr-un vas, la temperatura medie. Dai la fiert 1 minut, pana se topeste zaharul. Separat, mixezi intr-un bol galbenusurile. Incorporezi treptat siropul de zahar. Continui sa mixezi inca 5 minute. Adaugi branza mascarpone si zaharul pudra pana obtii o compozitie omogena. Bati frisca cu esenta de vanilie, apoi o amesteci cu crema de mascarpone.
Inmoi piscoturile in siropul de lamaie cateva secunde. Le asezi intr-o tava, unul langa altul. Acoperi cu jumatate din crema. Nivelezi. Continui cu un strat de capsuni feliate. Pui restul de piscoturi si ultimul strat de crema. Decorezi cu felii de capsuni si frunze de menta, optional. Dai la rece 4-6 ore.

sursa: click pofta buna

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1781 (s) | 34 queries | Mysql time :0.021921 (s)