News Flash:

Tiramisu cu ceai verde

24 Iulie 2012
1817 Vizualizari | 0 Comentarii
Ingrediente:

1 punga mare de piscoturi
3 lingurite matcha
3 galbenusuri
1/2 cana zahar
1 cutie mascarpone (250g)
1 lingurita extract sau esenta de vanilie
200g smantana pt. frisca (min. 30% grasime)

Mod de preparare:

Pregateste o cana de ceai verde oparind o lingurita de matcha. Pune-o deoparte.
Bate smantana pentru frisca moale si pune-o in frigider sa stea rece. Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece cand o bati.
Pregateste un bain-marine si bate galbenusurile cu zaharul in continuu pe baia de aburi pana prind o culoare palida si isi dubleaza volumul (cam 8-10 minute). Lasa crema de oua sa se raceasca.
Bate branza mascarpone cu un mixer 2-3 minute impreuna cu 2 lingurite de matcha. Adauga apoi crema de oua rece si frisca, incorporandu-le cu o spatula.
Pregateste o tava tapetand-o cu hartie de copt sau de plastic. Pune ceaiul verde preparat la primul pas intr-o farfurie intinsa, inmoaie cate un piscot rapid in ceai si pune-l in tava pana cand ai acoperit fundul vasului.
Intinde jumatate din crema peste stratul de piscoturi, pune alt strat de piscoturi inmuiate peste apoi restul cremei.
Pudreaza putin ceai verde amestecat cu zahar pudra deasupra sau ciocolata alba rasa si pune tiramisuul la frigider 2-3 ore sau peste noapte.
Serveste tiramisuul rece.

Sursa: tiramisu cu ceai verde
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

piscoturi matcha galbenusuri zahar mascarpone extract lingurita
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

1234 viz    0 com
1312 viz    0 com
1961 viz    0 com
2543 viz    0 com
9972 viz    0 com
2900 viz    0 com
1164 viz    0 com
2621 viz    0 com
2342 viz    0 com

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1728 (s) | 34 queries | Mysql time :0.035318 (s)