News Flash:

Tipuri de bere cu care servesti mancarea

31 Ianuarie 2013
1957 Vizualizari | 0 Comentarii
Berea este un insotitor perfect al preparatelor culinare, insa, ca si in cazul vinului, exista cateva reguli care dicteaza alegerea unui anumit tip de bere care va insoti preparatul. de exemplu, asocierea dintre o bere si un preparat cu textura similara trebuie evitata, la fel cum servirea unei beri corpolente, intens aromatizate este catalogata ca fiind gresita.
 
Iata care sunt cele mai intalnite tipuri de bere si cu ce tip de preparat pot fi asociate.
 
Berea lager
 
In aceasta categorie intra acele sortimente de bere veche, depozitate in locuri racoroase (cu temperaturi cuprinse intre 3 si 10 grade Celsius), care sunt produse in conditii speciale. Cele mai cunoscute tipuri de bere lager sunt Dortmunder Export, Helles Bock, Maibock, Munich Dunkel, Pilsner, Schwarzbier, Vienna Lager sau American Pale Lagers.
Deoarece aroma sa este una discreta, de malt si hamei, berea lager se serveste alaturi de preparate picante din carne de vita, oaie sau peste.

Berea ale
 
Berile de tip ale au o aroma usor fructata, combinata cu gustul de caramel, fiind beri complexe si alcoolizate ca vinul. Printre cele mai cunoscute beri ale se regasesc Barleywine, Biere de garde, Foreign Style Stout, Russian Imperial Stout, Porte sau Witbier. Poti servi berea ale alaturi de aperitive reci, sandvisuri consistente, pizza sau mancare mexicana.

Berea fructata
 
In Belgia, berea fructata are o traditie aparte, fiind asociata cu deserturile usoare sau cu celebrele trufe belgiene. Nu este deloc gresit daca alegi insa sa bei berea fructata abia la sfarsitul mesei, fara un anumit preparat langa ea.

Berea alba
 
Berea alba se serveste cu preparate delicate, fiind bautura recomandata langa platourile de branzeturi, paste sau legume la gratar.
 
Regula servirii acestui tip de bere este extrem de simpla: berea alba fiind o bere grea, se va servi intotdeauna alaturi de un preparat usor, light.

Berea bruna americana
 
Berea bruna americana are o aroma puternica de cafea, iar din acest motiv, cele mai multe persoane prefera sa o serveasca dupa masa, fara ca bautura sa insoteasca vreun anumit preparat culinar.

sursa: acasa
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

berea lager dortmunder export helles bock maibock munich dunkel
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2018 - Culinar.BZI - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1779 (s) | 34 queries | Mysql time :0.032536 (s)